teybin ışıklandırmasını değiştirmek istedim ama...

ozaman ledlerin hepsini değiştir çalışır,kolay gelsin.

pazar günü deneyecem.. öncelikle voltajı ölçecem. sonra ledlerin tümünü değiştirecem.
sonucu buraya yazarım.
yardımcı olan herkese teşekkürler..

hepsideğişince ve voltaj değerleride uygunsa mutlaka çalışır.

Selam arkadaşlar,

teybin ışıklarını mavi led ile değiştirmek istedim. ilk olarak çıkan panelden başladım. açtım içini bi tanesini mavi led ile değiştirdim.
taktım ve bi denedim. 5 sn yandı lamba.. sonra gidip gelmeye başladı ve en sonunda tamamen gitti.
tekrar açtım içini ve ledin bacaklarına ölçü aleti ile dokunarak yakmak istedim. sanki temassızlık var gibi. bi geliyo bi gidiyo.. (tabiiki temazsızlık yok)
neden led lamba böyle bi karasızlık yapar. ???
bilen varsa yardımlarını rica ederim.

Ledler 12v ile çalışıyor..

Dirençsiz çalıştıramazsın sana tavsiyem artı + bacaklarını falcata ile güzelce açarak smd direnç eklemen olacak yoksa ledleri çok zor yerleştirirsin..

İyi çalışmalar

Ledler 12v ile çalışıyor..

Dirençsiz çalıştıramazsın sana tavsiyem artı + bacaklarını falcata ile güzelce açarak smd direnç eklemen olacak yoksa ledleri çok zor yerleştirirsin..

İyi çalışmalar

kesin eminmisin 12 volt ile çalıştığına... evet dediğin gibi ise smd direnç şart. başka türlü yerleştiremem..

evet arkadaşlar.
bugün voltajı ölçtüm 2 volta yakın bi voltaj var..
yani 12 volt yokmuş.
demekki tüm ledleri değiştirmek gerek. birbirlerine seri bağlı oldukları için...

evet arkadaşlar.
bugün voltajı ölçtüm 2 volta yakın bi voltaj var..
yani 12 volt yokmuş.
demekki tüm ledleri değiştirmek gerek. birbirlerine seri bağlı oldukları için...

Sanırım bir yanlışlık var eğer senin dediğin gibi olsaydı tüm ledleri değiştirmen gerekmez istediklerini değiştirmen kafi zaten ledler seri hepsini değiştirme mantığı nedir ki..

bektaş ledlerin hepsini değiştir çalışır. kolay gelsin.

değiştirince sonucu yazarım

evet bugün dediğiniz gibi ledlerin hepsini değiştirdim. sonuç mükemmel oldu.. :):):):) demekki ledler seri bağlı olduğu için arada bi tane değiştirince uyumsuzluk yapıyor... teybin tüm ledlerini mavi renk ile değiştirdim.. çok güzel oldu. ilk olarak ethem kardeşime ve cevap yazan herkese teşekkür ederim..
diğer eski ışıklara göre biraz parlak oldu.. onunda sebebi mercekli led takmamız.. söktüklerim mercekli değildi galiba... ama olsun sonuç güzel oldu.
tekrardan herkese teşekkür.

Geri