toyota bozulmayan araba

Onu bunu bilmemde 93 model corollasını 2008 itibari ile halen sorunsuz kullanmakta olan bir arkadaşım var...
bu kasa toyotanın tek orunu fren mesafesi... 52m... az bi rakam değil... şimdikiler nasıl bilemem...

piyasada artık "ALMAN" diye tabir edebileceğin bir araç kalmadı kanımca :D GM herşeyi tekeline aldı.

sana tamamen katılıyorum..bu arada Toyota konusuna gelince,araba neredeyse tamamen mekanik.elektronik aksam diğer arabalara göre daha az toyota larda.o yüzden mekaniğin arıza yapması elektroniğe göre daha az bi ihtimal.en yakın arkadaşımda corolla 1.6 sol hb var 2005 model, 56binde..servise sadece periyodik bakım için gidiyo,arabada en ufak bi arıza çıkmadı.ve cocuk arabayı devamlı zorlayarak kullanıyo olmasına rağmen ne motorda ne yürüyende...vs..vs.. hiç bişey yok.

Son düzenleme:
japon araçlar motor konusun da gerçekten sorunsuz ama iç işçilik olarak biraz kalite sorunu var sanırım ama yeni civic bu sorunu aşmış hatta öne bile geçmiş durumda diyebilirim ama yeni corolla yı bilmiyorum hiç inceleme şansım olmadı sorun konusunda gerçekten sorunsuz bir otomobil

Nekadar çok sensör okadarda arıza demek.
Papirus güzel açıklamış. Bu araçlarda opelin konforu yok.;)

Sebebine gelince; kaçak benzini ve mazotu sorun çıkartmadan sadece toyotalar yakıyor.Litresi 1.80 YKr den alıyorlar benzini ve sorunsuzca km yapabiliyorlar. Başka marka araç alsa, litresi 3 YTLden benzin alacak, yada kaçak koyup ikide bir arıza yapmasını göze alacak.. LPG falan zaten yok.. Ben mecbur kaldım 2 kere kaçak koydum, aracın sesi hemen değişti. Zor çalıştı, bir dahada koymadım..

ben yakıt konusundaki düşüncelerinize çok katılmıyorum toyota binek araç sınıfında dizel aracı bu ülkeye 2006 sonun da anca soktu bunun tek sebebi yakıtın motorları için uygun olmaması ve araca garanti verememeleri euro dizel den sonra dizelini soktu bu ülkeye hondanın hala yok

benin annemde 2006 toyota avensis 2.0 otm. executive elenance var. vallahi araç daha 11.000 km de araçtan çok memnunuz çok süper araba sadece 1 sefer servise gitti serviside çok güzel ve çok uygun tavsiye edebileceğim bir araç ...

avensis çok hantal ben beğenmiyorum..
ancak türkiye de toyotanın servisi opleden çok daha iyi bu gerçek... bozulmaması kasar çabuk ve doğru tamir edilmesi de önemli bence...

ben yakıt konusundaki düşüncelerinize çok katılmıyorum toyota binek araç sınıfında dizel aracı bu ülkeye 2006 sonun da anca soktu bunun tek sebebi yakıtın motorları için uygun olmaması ve araca garanti verememeleri euro dizel den sonra dizelini soktu bu ülkeye hondanın hala yok

sarfettiğim sözler düşüncem yada kanaatim değil; gördüklerim.. Buraya gelene kadar inan bende toyotaya o kadar sıcak değildim. Ama burada tüm bildiklerim değişti. Bir polis memuru peugeot marka aracına benzin istasyonundan Türk malıdır diye iran mazotu alıyor, 50-55 km sonrada araçta ne kadar gösterge ve arıza lambası varsa yanıyor ve araç orada kalıyor.. Hoşap'a kadar arabayı itmişler ve orada bırakmışlar.. Öte yandan; toyotanın NARİN olmasından ve zarar görmesinden çekindiği için pazara geç arzettiği D4D motorunun deposuna bir pislemedikleri kalıyor.. Çalışacağını biraz akılları kesse, depo ağzına lağzımlık koyacaklarına eminim....

Burada ki zorlu şartları gördükten sonra toyotaların çilesine üzüldüm; ama dayanıklılığınada hayran kaldım.. Bir daha başka markayı tercih edeceğimi sanmam.

Çalışacağını biraz akılları kesse, depo ağzına lağzımlık koyacaklarına eminim....

Alemsin yakuzz... Buna kopulmazmı.:confused: :kop: :kop: :kop: :alkis:

Geri