turbo'larda vıtes kullanımı...

Ynt: turbo'larda vıtes kullanımı...

iurista link' Alıntı:
ben de size katılıyorum hocam vites değiştirdiğimde üst viteste devrin 1850 -1900 civarı olmasına özen gösteriyorum. bu da yaklaşık olarak 2700-3000 d/d'de vites değiştirmeye tekabül ediyor... bir de düşük devirlerde turbo devreye girmiyormuş diyorlar.. turboyu devreden çıkarmamak gerekli kanaatimce ekonomi açısından.. ha bir de motor ömrünü düşünmek gerekli bence.. 1500 devirin altında kullanmak aracı çok yoruyormuş ki bunu ben de kullanırken fark ediyorum... herkese keyifli sürüşler..

Enteresan olan Active Select'in yegane amacının arabayı 1500 devirin altında götürmek olması. ((:

GNSpower link' Alıntı:
Enteresan olan Active Select'in yegane amacının arabayı 1500 devirin altında götürmek olması. ((:

Active Select'in asıl amacı araca çok benzin yaktırmak, devirmiş vitesmiş önemli değil önemli olan çok yaktırmak, ben az yaksın diye çok uğraştım gene çok yaktı, artık daha fazla yakamaz dedim daha da fazla yaktırdı, artık önünü alamadım yaktıkça yaktı 39.9 L den daha fazla yakamaz diye düşünüyordum meğersem yakıyormuş araç bilgisayarı daha üstünü göstermiyormuş, yaktı yaktı gitti yani :)

Ama şaka bi yana uzun yolda da fena salıymaz AS :)

DarthWider link' Alıntı:
Active Select'in asıl amacı araca çok benzin yaktırmak, devirmiş vitesmiş önemli değil önemli olan çok yaktırmak, ben az yaksın diye çok uğraştım gene çok yaktı, artık daha fazla yakamaz dedim daha da fazla yaktırdı, artık önünü alamadım yaktıkça yaktı 39.9 L den daha fazla yakamaz diye düşünüyordum meğersem yakıyormuş araç bilgisayarı daha üstünü göstermiyormuş, yaktı yaktı gitti yani :)

Ama şaka bi yana uzun yolda da fena salıymaz AS :)

Devrini ve hızını buldun mu 3.9 bile yakıyor kerata da valla Madonna'yı eve konsere getirmekten zor bunun havasını bulmak. Naz, niyaz, koşul... Bazen kendimi uçak sürüyormuş gibi hissediyorum:

-Kule yakıt oranım %50, yol düz ve açık, hava 25 derece, rüzgar keşişleme, nem oranı %65, tekerlerim 34 psi, şöför sabah az yedi, havada az bulut var, az yakma izni istiyorum.
-Iıııııııh. Cık. Dün 3.9 yakmıştın ama bugün yerim dar, yenim dar 5.7 yakacaksın aynı yolda.
-Kule aile büyüklerine ve cedlerine sevgiler, selamlar. ((:

39.9 olayı da dediğin gibi külliyen yalan, biliyorlar 79.9 yazarsa arabayı Opel'in camından içeri sokacağımızı, 39.9 yazıp bırakıyorlar. ((:

Arkadaşınız Astra ile tecrübesine göre değil turbolu araçlar hakkındaki tahminlerine dayanarak size fikir vermiş ancak bu doğru değil, aracınızın az yakması için normal şekilde (çok yavaş değil, sert de değil) hızlanarak gitmek istediğiniz hıza ulaştığınızda mümkün olan en üst vitese geçmeniz gerekir, 6. vites genellikle ş.dışı kullanımda ekonomi ve sessizlik için tasarlanmıştır, 70km gibi düşük bir hızda aracın devrini çok düşüreceğinden motor yeterli güç üretemez, gaza bastığınızda hızlanamaz ve normalden fazla tüketir.

Geri