üst kapaktan su atıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OSPREY34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OSPREY34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
aracım vectra 2000 gls radyatör değiştirdik olmadı termostat değişti olmadı aracıma normal suyunu ilave ediyorum ve bu suyu motor biraz ısınınca üst kapaktan 1 lt kadar atıyo arızayı bulamadık
motor ustalarına sesleniyorum yardım

aracım vectra 2000 gls radyatör değiştirdik olmadı termostat değişti olmadı aracıma normal suyunu ilave ediyorum ve bu suyu motor biraz ısınınca üst kapaktan 1 lt kadar atıyo arızayı bulamadık
motor ustalarına sesleniyorum yardım

arıza bulunamıyor demişsin ama üst kapaktan atıyor demişsin onu anlamadım bulundu mu arıza bulunamadı mı.

benim araçta da oldu (ecotec) buna benzer su kaybı olayı. aradık ettik bulamadık hiçbir yerde su kaçağı görünmüyordu. sonra bujilere baktık 4.silindirin bujisi hafif paslıydı ne yazıkki. sonuçta motor bloğunun su kanallarının birinden silindir kapağı ile motor bloğu arasından incecik bir kaçak olduğu görüldü. su buradan silindire giriyormuş ve yanarak egzozdan atılıyormuş. silindir kapağı ve motor bloğu rektefiye oldu sorun düzeldi ama umarım senin kaçağın motordan değildir. sen bujilere bi bak anlarsın renklerinden.

arıza bulundu söylediğim gibi üst kapaktan atıyor ama radyatör ve termostatın değişmesi bişey değiştirmedi.
suyu normal ilave ediyorum ne eksik ne fazla 1 lt atıyor sonra herşey normal servis getir bi daha bakalım diyo bu sefer ne değişecek sizlere soruyorum

servisin contanın yanık olup olmadığını onlardaki bir aletle kontrol etmeli ki büyük ihtimalle suda basınç fazladır bununda sebebi conta yanıktır. bence bir kontrol etmeliler.havalar ısınıyo daha fazla masraf açar.Geçmiş olsun

bu conta yanık ise kaça mal olur bize birde conta yanıksa bildiğim kadarıyla duman atıyormuş tekleme falan yapıyormuş bende böle bi sorun yok ama servisin söylemesi lazım diye düşünüyorum söylemediler

kapak

arıza bulundu söylediğim gibi üst kapaktan atıyor ama radyatör ve termostatın değişmesi bişey değiştirmedi.
suyu normal ilave ediyorum ne eksik ne fazla 1 lt atıyor sonra herşey normal servis getir bi daha bakalım diyo bu sefer ne değişecek sizlere soruyorum
slm snn arabanda silindir kapak contası yanık,termostat arızalı yada radyatör tıkalı olası en yoğunuda silindir kapak contası değişmesi çünki conta yanıksa suyu yukarı verir ve fan açsada su depo kapağından taşırır saygılar

peki kaça mal olur bu bize ustam conta değişimi teşekkürler

Merhaba, geçen sene yanlızca silindir kapağının sökülüp takılmasına 200 ytl gibi fiyat istenmişti benden. Buna 80-100 ytl gibi conta ilave etmek lazım. Ancak silindir kapağından su kaçaklarında kapakta çürükler oluşabiliyor, kaynak dolgu falan gerekebiliyor. Bunlarıda düşünmek lazım tabii.

biraz önce farkettim şimdi de eksozdan damla damla su geliyo valla arabadan soğudum iyice

radyator neden degıstı anlamadım
delık degılse .....su atması farklı bısey

Geri