üstadlara acil cevaplanması gereken bir soru

motor ısınınca akışkanlık ve incelik olarak 0-40 ile 10-40 aynıdır. ikiside 40 numara yağ. 0-30 deseniz anlıycam.

Yaginizin Mobil 0-40 ile degistigini kendi gozlerinizle gordunuz mu?

KURAL 1-
Yaginizin ne ile nasil degistigini kendi gozlerinizle gormeden o araca binmeyin ve kullanmayin...

KURAL 2-
Yag ve su seviyesini 1.000 km de bir ya da engec ayda bir kendiniz kontrol ediniz..

büyük geçmiş olsun ustanızın dediğine göre büyük masraftan kurtulmuşsunuz bende aracımı bugüne kadar 15.000 de bir yağını değiştiriyordum aracım şuan 208.000 km de fakat son zamanlarda çok yakmaya başladı büyük ihtimal bu kadar uzun aralıklarla yağ değişimi motoru fazla aşındırdı.size tavsiyem bakımı her 10.000 km de bir yapmanız.

büyük geçmiş olsun ustanızın dediğine göre büyük masraftan kurtulmuşsunuz bende aracımı bugüne kadar 15.000 de bir yağını değiştiriyordum aracım şuan 208.000 km de fakat son zamanlarda çok yakmaya başladı büyük ihtimal bu kadar uzun aralıklarla yağ değişimi motoru fazla aşındırdı.size tavsiyem bakımı her 10.000 km de bir yapmanız.

çok teşekkur ederim zaten ihmal etmiyordum daha çok özen göstericem artık ama hala sorularıma net bi cevap alamadım :)

sevgili arkadasım 90 bin km üzerindeki araclarda 5.bin de yag bakımı 10 bin dede degişi gercekleşir arabanın motor saglıgı için 15 bin falza servis senin arabanı sıfır arabayla karıştırıyor sanırım 100 bini gecmiş araclarda 15/40 kulanılır ben sahsen kulanıyırum ve cok memlunum sevgiler saygılar umarım netlik getirmişimdir.

teşekkur ederim...

Geri