Uzun Far Asistani

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzy34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O

ozzy34

Bilgi Girilmemiş
Herkese Selam,
Uzun far asistanini devreye soktugum halde simdiye kadar hic uzunlari actigi olmadi. Eksik yaptigim bilmedigim birseymi var????

Ynt: Uzun Far Asistani

ozzy34 link' Alıntı:
Herkese Selam,
Uzun far asistanini devreye soktugum halde simdiye kadar hic uzunlari actigi olmadi. Eksik yaptigim bilmedigim birseymi var????
Farlar açıldığında ekranda A işareti varmı far işaretinin üzerinde, eğer yoksa soldaki kolu kendinize doğru selektör
yapar gibi çekmeniz gerekiyor
Bunları yaptıysanız ortamın karanlık ve etrafta aydınlatma direği, tabela vs olmaması gerekiyor.

evet etrafın karanlık olması şart ışıklı ortamda hakan beyin dediği gibi devreye girmiyor şöyle diyelim şehirler arası ışıkların olmadığı yerde devreye hemen giriyor.

HaKaN link' Alıntı:
Farlar açıldığında ekranda A işareti varmı far işaretinin üzerinde, eğer yoksa soldaki kolu kendinize doğru selektör
yapar gibi çekmeniz gerekiyor
Bunları yaptıysanız ortamın karanlık ve etrafta aydınlatma direği, tabela vs olmaması gerekiyor.
Dediginiz gibi ekranda A isareti var vede arabayi ilk calistirdigimda uzun far aktif yazisi gibi bir yazida cikiyor buna ragmen gecen hafta sonu polenezkoyden donerken zifiri karanlikta bekledim bekledim hicbirsey olmadi 032questn

by-Abdullah link' Alıntı:
bunlar cosmoya ozelmı hakan kardeş..sportlarda da varmı
evet Cosmo araçlar için geçerli
sport araçlara afl ekletenler için de geçerli tabi ekletilmiş ise.

hakan bey sizin bu konuda bilginiz varmı bilmiyorum ama zifiri ksaranlıkta yanmamasının sebebi yolun durumu olabilir virajlı ve sık ağaçlıklı bir yer polenezköy belki bu nedenle devreye girmemiş olabilir diye düşünüyorum. yani adı gibi uzunyoldamı devreye giriyor acaba?

bu isi cok merak ettim gece yarisi olmadi parali yola cikmayi bile dusunuyorum suanda steeringwheel

Ben şehir içinde bile çok kez devreye girdiğine şahit oldum. Yol ışıklandırması yoksa veya zayıfsa ve yakınlarda başka araç yoksa hemen devreye giriyor zaten. Öyle zifiri karanlık olmasını gerektirecek bir durum yok benim gözlemlediğim kadarıyla. Sizinki buna rağmen devreye girmiyorsa ya özellik devre dışıdır, ya da sensörde bir arıza vardır diye düşünüyorum.

Afl otomatik uzun farlar aktif yazısı ekranda gördüyseniz ve yol zifiri karanlık ise mutlaka yanması gerekirdi
dikiz aynanın dıştan bakılan kısımda kamera ve sensör var, bunda bir hata olabilir
yoksa kesinlikle yanardı uzunlar otomatik olarak

arkadaşlar bu özellik mükemmel bir şey... mesela gece giderken önünüze bir araç çıksa bile kısalara hemen alıyor araç öndekinin gözünü almıyor yan... karşıdan bi araç gelince de zaten hemen kısalara alıyor.. şehir içi ışıklarında da yine kısalara alıyor çevrede ışık yoksa direkt uzunlar aktif oluyor...

Geri