Uzun süredir (2 Ay) çalışmadan yatan Astra için Ne Yapmalı?

Ynt: Uzun süredir (2 Ay) çalışmadan yatan Astra için Ne Yapmalı?

Aracınızı hemen çalıştırmayın. Kontağı açın, göstergedeki ışıklar söndükten sonra tekrar kapatın. Ardından kontağı tekrar açın ve ışıklar söndükten sonra 30 saniye bekleyin ve sonra marşa basın. Tek marşta çalışacaktır inşallah.

astraowner link' Alıntı:
şanslıymışsınız kapalı garaj mıydı? güneş görmemesi şansınız olmuş olabilir.  lastiğin sürekli aynı yüzünün üstünde durması yapısını kesinlikle bozuyor ama ne kadar sürede bözulacağı güneş sıvı teması vs gibi birçok konuya da bağlı. yıllar önce 4 ayda çöp olan lastiğim oldu ama şuanda kış lastiklerimi 7-8 ay bekletmeme rağmen sorunsuz her sene kullanabiliyorum. dediğim gibi tek bir koşula bağlı değil yani ama yine de yatmış aracın lastikleri en azından sürücü tarafından kesinlikle gözlemlenmeli sorun varsa hissedilir zaten.

Evet kapalı garaj, serin ve sıcaklık hep aynı neredeyse. 15 derece civarında. Lastikler aracı aldığımda üzerinde olan Bridgestone Turanza lar. Kış lastiği değil yani. Lastikciye havalarını kontrol ettirmeye gittiğimde göstereceğim. İnşallah problem olmaz.

REC link' Alıntı:
Aracınızı hemen çalıştırmayın. Kontağı açın, göstergedeki ışıklar söndükten sonra tekrar kapatın. Ardından kontağı tekrar açın ve ışıklar söndükten sonra 30 saniye bekleyin ve sonra marşa basın. Tek marşta çalışacaktır inşallah.

Ben de öyle yapacağım. Ama yine de sanki çalışmayacak gibi geliyor. 200 tl imiş aküler. İnşallah 2 yıllık akü takviyeden sonraki şarjı  tutar. Olmadı artık bir akü alırız.

Akü degisirse GM tavsiye etmem.
Arac benzinliyse
Mutlu 65 amper alcak akü alabilirsiniz.

BÜLENT link' Alıntı:
Akü degisirse GM tavsiye etmem.
Arac benzinliyse
Mutlu 65 amper alcak akü alabilirsiniz.

Neden Bülent Bey? GM aküler iyi değil midir? Orjinal olunca hemen iyidir mantığı ile biz GM diyoruz.

kaanrevan link' Alıntı:
Neden Bülent Bey? GM aküler iyi değil midir? Orjinal olunca hemen iyidir mantığı ile biz GM diyoruz.
Aracim 2012 model genelde haftada veya 2 haftada bir kullaniyorum.
Ustundeki 3. Aküsü.
Orjinalden sonra garantiden GM. Marka takildi oda bitti.
Simdi Mutlu aldim problemsiz kullaniyorum.

B֜LENT link' Alıntı:
Aracim 2012 model genelde haftada veya 2 haftada bir kullaniyorum.
Ustundeki 3. Aküsü.
Orjinalden sonra garantiden GM. Marka takildi oda bitti.
Simdi Mutlu aldim problemsiz kullaniyorum.

Kışın garantiden 8 aylık akümü değiştirmiştim akü bu sene kışın sıkıntı çıkarmaz inşallah abi.

Birde sulu aküler daha iyi deniyor abi doğru mu?  Kışın çalışma kolaylığı sağlar mı ki?

ozgun88 link' Alıntı:
Kışın garantiden 8 aylık akümü değiştirmiştim akü bu sene kışın sıkıntı çıkarmaz inşallah abi.

Birde sulu aküler daha iyi deniyor abi doğru mu?  Kışın çalışma kolaylığı sağlar mı ki?

Tabi Yaaa :)

Kış Hazırlıkları Başlasın :D

mrt54 link' Alıntı:
Tabi Yaaa :)

Kış Hazırlıkları Başlasın :D

Şimdiden telaşı sardı :)

Bi kozum daha var donmaya karşı o da bakımda alıp değiştirtmediğim mazot filtremi de kış sertleşmeye başladıgı an takmak olacak ;)

ozgun88 link' Alıntı:

Bu GM orjinal aküler sulu aküler mi acaba? Yeni araçların çoğunda sulu aküler olduğunu duymuştum. Daha dayanıklı olduğunu belirtiyorlar.

Bülent Bey, sizin araçta ekstra donanımlar var mı?

Geri