Uzun Yol İzlenimi Yeni Sedan 1.6 115

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sallierim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sallierim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
merhaba arkadaşlar.bugün uzun yola çıktım.yola çıkmışken amacım aracı test etmekti.yolda bol bol değişik testler yaptım.ani frenleme,ani gaz,ani şerit değişimi yakıt tüketimi cc vs. gibi testler.

֖ncelikle CC testi yaptım.son günlerde forumda tartışılıyordu.hızımı 126 ya ayarladım ve teste başladım.aracım bayağı dik bir yokuş indi.aracın hızı hiç değişmedi.yani hız değişmiyor arkadaşlar.sanırım makyajlı kasalara ve sedanlara gelen limitleyici ile CC tamamen değişmiş.kesinlikle hızlanma yok aracın hızı sabit kalıyor.aynı şekilde dönüş yolunda orayı tekrar çıktım ve yine hız değişmedi.120 den 1 kmh bile oynamadı. greatt

Ani Hızlanma:120-170 testini yaptım.zaman tutma gibi bir imkanım yok ama araç süper hızlandı.bu motoru ilk kez böyle bir teste aldım ve beklentimin üstünde çıktı.Max hızı aracı zorlama yapmadan denedim.195 yaptım.biraz daha zorlasam 200 ü rahat görebilirdim ama araç daha yeni ilk andan yüklenmek olmaz.Direksiyon tepkileri çok iyi o hıza rağmen.çok memnun kaldım gerçekten helal olsun Forza Astra  greatt

Ani yavaşlama:astraların zaten fren sistemleri aynı.ani frenlemeler yaptım ve ABS yi test ettim.beni frenler tatmin etti.ama otoyol oldugu için fren işiyle pek uğraşmadım açıkcası  :D

Ani şerit değişimi:17 inc lastik olması sanırım burda en büyük avantajını gösteriyor.makasa girer gibi test yaptım ve araç yola resmen yapışıyor.ESPyi devreye sokacak kadar sarsmadım arabayı neticede aracı yeni yeni tanıyorum o testler zamanla :)

Ortalama yakıt tüketimim:max hız testi falan bayağı süre aracı 170 üstünde kullanmama ve yolun %60 ının CC açık 125-130 arası gitmemle birlikte 7.7 litre ortalamam.bence çok güzel bir değer  greatt

Rüzgar sesi:170 den sonra aracın neresinden geldiğini bilmediğim tıkırtılar duydum.bu ses 170den sonra başlıyor.uzun bir süre 170-175 ile sürdüm ama bu sesin kaynağını bulamadım.Gıcığıma da gitti açıkcası bu ses.. madd

Genel olarak: aracın motoruyla ilgili özellikle söylenen şeyler bence boşmuş.bu araçta 1.6 moturu hissediyorsunuz.şehir içinde düşük devirlerde motor çok başarılı değil ama özellikle 110dan sonra aracın hızlanması muazzam.Bir aileye çok rahat yetecek bir motor.Honda civicin motoruyla arasında neredeyse hiç fark yok.Civic neyse astra 1.6 da o bence.(civic tabiki az da olsa beygir gücüyle daha iyi) 14alkiss

Aracın tek beğenmediğim yanı 170den sonra tıkırtı gibi sesler yapması.Bu kadar kusur kadı kızında bile olur diyip kafama takmıyorum.aracın uzun yoldaki rahatlığına hayran kaldım.koltukları bence çok rahat ve bel ağrısı yapmıyor.araç 180-190la  gidildiğini neredeyse hissettirmiyor.

Yani bu aracı aldıgımda endişelerim vardı ama gerek kasasının muazzam güzel olması gerek de motoru konforu kalitesinin beni tatmin etmesi,iyi ki almışım dedirtti.HB olsun Sedan olsun Astra kalite açısından sınıfının en kaliteli araçlarından biri ve bence en kalitelisi

Ynt: Uzun Yol İzlenimi Yeni Sedan 1.6 115

Deniz bahsettiğin ses muhtemelen ön çamurlukların içindeki rüzgar izolatörlerin sallanarak çamurluklara vurmasıdır, ön kapıyı aç ve ön çamurluğun içine dikkatlice bak; siyah renkli bir köpük göreceksin, o gevşerse dediğin sese veya yol/rüzgar sesine neden olur servise gitmelisin.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Deniz bahsettiğin ses muhtemelen ön çamurlukların içindeki rüzgar izolatörlerin sallanarak çamurluklara vurmasıdır, ön kapıyı aç ve ön çamurluğun içine dikkatlice bak; siyah renkli bir köpük göreceksin, o gevşerse dediğin sese veya yol/rüzgar sesine neden olur servise gitmelisin.
yarın sabah gündüz gözüyle bakacam Tolga abi.cidden rahatsız edici bir ses çıkartıyor.servise gidip değişimini ya da onarımını isterim muhtemelen.teşekkürler bilgilendirdiğin için

Deniz güzel bir test olmuş eline sağlık. Güzel anlatmışsın arabalarımızı valla. ((:

GNSpower link' Alıntı:
Deniz güzel bir test olmuş eline sağlık. Güzel anlatmışsın arabalarımızı valla. ((:
Saolasın Doğan abi :) .elimden geldiğince inceleme yapmaya çalışıyorum.genelde şehir içinde araç pek belli olmuyor.elimden geldiği kadar inceleyecem.yeni telefon alınca video incelemeler de yapacam.mesela sedanlarda ani frenlerde stopların yanıp sönmesi bagajın içerden ve kumandadan açılması gibi videolar :)

sallierim link' Alıntı:
yarın sabah gündüz gözüyle bakacam Tolga abi.cidden rahatsız edici bir ses çıkartıyor.servise gidip değişimini ya da onarımını isterim muhtemelen.teşekkürler bilgilendirdiğin için

Değişim ya da onarım gerektirmiyor; parça serbest bir parça ve çamurlukla şase arasına sıkıştırılmış olur da yerinden çıkarsa ordan geçen hava akımıyla tıkırtı yapıyor, rüzgar ve yol uğultusunu kesemediğinden ayrıca kabin gürültüsü oluşturuyor.

Eline Saglik kardeşim
Benimde geçenlerde dikkatimi çeken bisi oldu seyir halinde içerden bagaj düğmesine basıldığında bagajın açılmaması

bende de makyajlı kasa var, yokuş aşağı araç hızlanıyor, muhtemelen daha düşük bir hızda CC'ye bağlasaydın hızlanacaktı.

M1kemal link' Alıntı:
Eline Saglik kardeşim
Benimde geçenlerde dikkatimi çeken bisi oldu seyir halinde içerden bagaj düğmesine basıldığında bagajın açılmaması
eyvallah abi.bunu ben de fark ettim.araç hareket halindeyken bagaj açma devre dışı kalıyor.çok mantıklı bir özellik.yolda kazara basılsa bagajın içindekiler uçabilir :)

yildirim link' Alıntı:
bende de makyajlı kasa var, yokuş aşağı araç hızlanıyor, muhtemelen daha düşük bir hızda CC'ye bağlasaydın hızlanacaktı.
bi daha deneme fırsatım olunca düşük hızda denerim ama o yokuşta hızlanmaması beni şaşırttı.dönüşte de o yokuşu çıktım hızı hiç azalmadı.ilerde daha düşük hızla deneme yapacağım

Geri