Uzun yol İzlenimim 1486 KM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sallierim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Uzun yol İzlenimim 1486 KM

gakgosbozkurt link' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2000 km yol yaptım. Ortalama araç hızım 63, ortalama yakıt tüketimi degerim 7.2 lt. Genelde yaptığım surat 130-140 km arası. Lpg tüketimine gelecek olursak. Depoyu fullüyorum dediğim hızlarda 370 km yapiyor. Yani 100 km de yaklaşık 8.5 litre lpg yakıyor. Fena değil. Ama aracın yol tutuşu harika. Yollar bitmesin diyorsun. Akıyor resmen. Hayırlı günler.

Hocam klima açık mı bir de pompa değeri mi 8,5 litre

Klima % 10 açık. Evet pompa değeri lpg 100 km de 8.5 lt. Hızım 130 civarı. Depo 32 lt alıyor. Yaptığım şehirlerarası km 370. Kuruş hesabina vurarak lpg ortalama 2.70 ten. şehirlerarası 23 kuruş gibi yaktı. Lpg yi hep Shell den aldım. ևekişme tüpten pek farkı yok. Yalnız ara sıra 3500 devir civarı, özellikle yokuş larda yaptı. Araçta böyle bi ufaktan silkeleme gibi bi şey oldu. ևok sık değil 2000 km boyunca 5-10 kez yaptı.  Lpg firmasını aradım.  ֖nemli değil Antep'e dönünce ayar yaparız dediler. Onun dışında bi sıkıntı yaşamadım. Aracı devirli kullanmaya çalıştım.  Yokuslardan önce kaptirdim.  Yokuşta vites kuculttum.  Yani sakin kullansam bence lpg de 8 litre nin altında yakardı.  Ama bu aracı da sakin kullanmak mümkün değil. şehir içindeki o hantalligini üstünden atıyor,  uzun yolda yağ gibi akıyor maşallah.  Biraz gaza dokunmayın desen ibret 140-150 diyor ve sen bunu hiç anlamıyorsun. Araç insana güven veriyor. Bir de hız sabitleyiciyi çok kullandım.  Süper.  Ayağım yorulunca ayarladim 120 ye. Ayagimi katlayip oturdum.  Sonra 2- 2 ister azalt ister artir.  Büyük kolaylık:)

Klima % 10 açık. Evet pompa değeri lpg 100 km de 8.5 lt. Hızım 130 civarı. Depo 32 lt alıyor. Yaptığım şehirlerarası km 370. Kuruş hesabina vurarak lpg ortalama 2.70 ten. şehirlerarası 23 kuruş gibi yaktı. Lpg yi hep Shell den aldım. ևekişme tüpten pek farkı yok. Yalnız ara sıra 3500 devir civarı, özellikle yokuş larda yaptı. Araçta böyle bi ufaktan silkeleme gibi bi şey oldu. ևok sık değil 2000 km boyunca 5-10 kez yaptı.  Lpg firmasını aradım.  ֖nemli değil Antep'e dönünce ayar yaparız dediler. Onun dışında bi sıkıntı yaşamadım. Aracı devirli kullanmaya çalıştım.  Yokuslardan önce kaptirdim.  Yokuşta vites kuculttum.  Yani sakin kullansam bence lpg de 8 litre nin altında yakardı.  Ama bu aracı da sakin kullanmak mümkün değil. şehir içindeki o hantalligini üstünden atıyor,  uzun yolda yağ gibi akıyor maşallah.  Biraz gaza dokunmayın desen ibret 140-150 diyor ve sen bunu hiç anlamıyorsun. Araç insana güven veriyor. Bir de hız sabitleyiciyi çok kullandım.  Süper.  Ayağım yorulunca ayarladim 120 ye. Ayagimi katlayip oturdum.  Sonra 2- 2 ister azalt ister artir.  Büyük kolaylık:)

MAşALLAH güzel değer yakalamışsınız :)

Peki arkadaşlar genel olarak güzel şeyler paylaşıyorsunuz. Ancak benim aklıma yatmayan husus şu. Aracı devirli kullanmak. Yani diğer 1.6 atmosferik araçların 3 le rahat çıktığı yokuşları 2 ile bağırta bağırta çıktıktan sonra ne anladım ben bu performans tan. Hem dünyanın yakıtını yakar. Valla şu bi gerçek iş işten geçti bi kere. Aracı aldık.  Araç ağır mi ağır.  Ö‡ok yakıyor mu yakıyor.  Performans var mı? Yok. Haaaaa Yiğidi öldür  hakkını ver. Segmentindeki ennn yakışıklı araç. En babayiğit duruşlu en sağlam en konforlusu.  Zaten bunlara vuruldum.  Yoksa toyota alırdım. Hayırlısı artık. ևok zarar etmeden elden cikarabilirsem saticam.  Yoksa iyi kötü biner im. Sonuçta sıfır araç. ևokta kafama takmiyorum. Allah sağlık sıhhat versin. Interim fiyata satarsam aynı astra nin 1.6 136 dizelini alaçam.  Ya da 110 luk dizel focus. Yorum yapan arkadaslara çok teşekkür ederim. Elinize, klavyenize sağlık:)

Durumunuz vardı madem keşke ya TURBO benzinli ya da 136 lık dizeli alsaydınız.

Edition ve 1.6 115 hp sahipleri genelde bütçe kısıtlaması nedeniyle bunu tercih ediyor ama anladığım kadarıyla sizde öyle bir durum yok, sanırım LPG düşündüğünüz için bu motoru tercih ettiniz.

Performans ve ekonomiyi aynı anda  istiyorsanız keşke en başta 136HP dizel tercih etseydiniz.

Geri