UZUN YOL SONRASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sksk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sksk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Kafama takılan bir meseleyi forum ahalisi ile paylaşmak istedim
Bir araç uzun yol yapmışsa… veya yüksek hızla uzun müddet yolculuk edilmişse… veya araç hiç durmadan 800-1000 km yol gitmişse…
Acaba bu gibi durumlarda araçta oluşan ama hissedilmeyen bir takım bozulmalar olmuş mudur?
Yapılan yolculuklar sonrası aracı bir bakımdan geçirmek gerekli mi? ya da kendimiz bir kontrol yapsak nelere bakmalıyız neye dikkat etmeliyiz?
Malum oyunlarda bile arabalar hiç hasar olmasa bile belli bir turdan sonra pit stop’a giriyor :)

Ynt: UZUN YOL SONRASI

sksk link' Alıntı:
Kafama takılan bir meseleyi forum ahalisi ile paylaşmak istedim
Bir araç uzun yol yapmışsa… veya yüksek hızla uzun müddet yolculuk edilmişse… veya araç hiç durmadan 800-1000 km yol gitmişse…
Acaba bu gibi durumlarda araçta oluşan ama hissedilmeyen bir takım bozulmalar olmuş mudur?
Yapılan yolculuklar sonrası aracı bir bakımdan geçirmek gerekli mi? ya da kendimiz bir kontrol yapsak nelere bakmalıyız neye dikkat etmeliyiz?
Malum oyunlarda bile arabalar hiç hasar olmasa bile belli bir turdan sonra pit stop’a giriyor :)

Bence genel bir kontrol yaptırın. Bir de filtreleri değiştirmekte fayda var malum dolmuştur içleri :)

Hiç bir sorun çıkmaz sadece aracın turbolu ise min 1 dk kadar rolantide çalıştırıp turbonun normal devrine dönmesini sogumasını bekleyip kontağı kapatmaya dikkat edin.

Aslına bakılırsa bu araç için oldukça iyi bir durum bile denilebilir uzun müddet İstanbul trafiğinde kullandığım aracı 2000 3000 km yazın uzun yolda sabit hızla kullandıktan sonra hissedilir derecede motorun rahatladığına kendine geldiğine şahit oldum. Bu durumu sene içerisinde düşük hızdan ve dur kalkdan kaynaklı oluşan kurumun atılması olarak değerlendiriyorum ben. Özellikle dikkat etmeniz gereken durum ise aracınızın bakım tarihini geçirmemek ve yakıtı uzun yolda güvendiğiniz istasyonlardan(tercihim Shell firmasının kendi sahip olduğu istasyonlardan) alıp durmadan önce 1 2 dk aracı bekletmek; hatta ben genelde radyatör fanının çalışmasını beklerim 30 sn içerisinde çalışır bittikten sonra kontağı kaparımki motor yağıda biraz olsun soğusun, motor bloğu içinde çok sıcak yağ kalmasın. Bu arada dersenizki ben aracımla uzun yol yaptım içimden ona bir ödül vermek geçiyor ama bakımlarıda daha gelmedi hava filtresini çıkarın hava tabancasıyla temizleyip tekrar yerine takın :)

yağ seviyesini ve lastik havalarını kontrol ediniz, hava filitresini temizleyiniz,

Bence uzun yol sonrası değilde yola çıkmazdan önce kontrol etmekte fayda var (yağı suyu lastik havaları hortumlar soketler v.s)

Bence başlıkta bi tuhaflık var.  Benim bildiğim uzun yoldan geldikten sonra değil gitmeden önce bakim yaptırılır.  011zaa

harunhoca link' Alıntı:
Bence başlıkta bi tuhaflık var.  Benim bildiğim uzun yoldan geldikten sonra değil gitmeden önce bakim yaptırılır.  011zaa

Hem giderken hem gelirken... :)

Uzun yola giderken,olması gereken bütün bakımları yaptırıp,yola çıkarım....

Geri