Uzun yola çıkacağım..Önerileriniz nedir? (Yanımda bulunması gerekenler?)

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar 1250 km lik yola çıkacağım ilk defa. Daha önce toplam 300 km yapıp kontak kapatıyordum. Bu defa 1250-1300 km gideceğim durmadan.

Aracımda hiç yağ eksiltme falan olmadı şükür... Fakat uzun yolda uzun km lerde arabanın tepkisinin ne olacağını bilmiyorum. Bazıları bu kadaruzun km de eksiltme olur falan diyorlar.

Son bakımda 4 lt yağ doldurdu usta. Corsa 1.3 cdti aracım. 2000 km oldu ama hiç eksilme falan yok. Çizginin üstünde yağ seviyesi. Acaba eksilme falan olur mu? Yanımda 1 lt lik bir yağ bulunsun mu?

Bir de bilinen bir marka yağ kullanmadım. Değiştireceğim memlekete gittikten sonra, 2500 km anca giderim bu yağ ile. Acaba farklı bir yağ eklesem böyle bir durumda bir farkı olur mu ?

Bundan hariç başka önereceğiniz birşeyler varmı uzun yol için?

Yanınza alırsanız bır ufak yağ ıyı olur her ıhtımale karşı
-stepne takımınıza bakın eksık bırsey olmasın
-birde herhangı bır lastıgınız ppatlarsa sprey tarzı bırsey var onu sıkınca patlak lastık yarım saat 1 saat gıdıyor
-yol harıtası bulundurun
-su yada antifiriz bulundurun
-aracınız dızelse eger daha onemlıdır bır hava fıltresını cıkartıp soyle bır tozunu atın uzerınden ,,,

Kazasız belasız yolculuklar :)

Her ne olursa olsun aracınızda bir miktar yağ ve su bulundurmanızda fayda var. Bizim gibi amatör sürücüler için 1250 km hafife alınacak bir mesafe değildir. Siz gene de belli km.lerde mola verim. Sıcak yaz günlerinde su kaybı çok olacağı için molalarda sıvı takviyesi yapmaya özen gösterin, ağır yemeklerden kaçının, aracınızı uzun süre aynı tempoda kullanmayın, arasıra motor devrini yükseltin, ara sıra da olsa gözünüz yağ ve hararet göstergesinde olsun, lastik havalarını bir miktar artırın, mümkünse tekerlere nitrojen gazı bastırın. Klasik (ekipman ve kurallarla ilgili) uyarıları tekrarlamanın bir anlamı yok. Hayırlı yolculuklar, yolunuz ve farınız açık olsun.

Extradan ne olur ne olmaz
Yol güzerhagındaki servislerin telefon numaralarını yaz bi yere
arada bi dinlen
hayırlı yolculuklar

1250 km mi...ben 12 tammuda bir çıkıcam izmitten adana adanadan antalya kemer kemerde izmir izmirden ayvalık ayvalıktan izmit:)))valla ön camada film çektireyimmi dye düşünyorm geçen maltepeye giderken otobandan yedim sabah güneişini kollar oldu siyah beyaz:)))

klimanı bir kntrol ettir mümkün olduğunca camı açma hıız kesinlikle uyun iyi bir yerden mazot alın ve depo kapağına kadar girtlak doldurmayın mazotu.ekliyeceklerim bunlardı yukardaki yazıanlar ek olarak

1250 km mi...ben 12 tammuda bir çıkıcam izmitten adana adanadan antalya kemer kemerde izmir izmirden ayvalık ayvalıktan izmit:)))valla ön camada film çektireyimmi dye düşünyorm geçen maltepeye giderken otobandan yedim sabah güneişini kollar oldu siyah beyaz:)))

Cektırme bosuna cam fılm bende de var , aynısı bende de oldu fılm bır ıse yaramıyor sağ elıne tut dıreksıyonu :D

Arkadaslar cok güzel lazim olacaklari yazmis....
Bende derimki... arac uzun yolda dag tepe motor yorgunlugundan sonra sik verecegin molalarda motoru rolantide dinlendirdikten sonra stop ettir birden kapatma kontagi...motor icin sagliklidir..Allaha emanet ol dikkatli kullan :D

Diğer arkadaşlara ve Selim abi sizlere teşekkür ediyorum. Valla 5 gün sonra otobüsle döneceğim geri sırf 2 şöfor gitmek için gidiyorum. İnşallah kazası belasız varırım memlekete. Sonra 5 gün sonra tekrar otobüsle yine burdayım, ilişiği kesip yeni tayin yerime gideceğim inşallah.

Son düzenleme:
Geri