Bu konuya direkt el koyuyorum
Ben devamlı 1500 km civarında yol yapıyorum tek başıma. Sabah 6 gibi çıkıyorum yola ertesi gün sabah 6'ya kadar.
Bu gibi uzun yollarda tek bir bildiğim var o da gözleri açık tutabilmek.
Gözleri açık tutabilmek diyorum çünkü bu gibi menzillerde insan bir süre sonra çok sıkılıyor ve artık başını ensesini falan kaşımaya başlayıp, esneme moduna girince bıkkınlık geliyor. Ben bu gibi uyku durumlarında direkt bi petrole girip 2 - 3 saat uyuyorum. Çok acelem varmış, kim takar. Hiç gidemedikten sonra bir anlamı var mı (?)
Örneğin geçenlerde yine öyle ard arda çok kısa aralarla uzun yola gittim. Sonuncuda zorladım kendimi uyumamak için ve bi ara dalıp gözlerimi açtığımda toroslardaki bir geçitte uçurumdan aşağı düşmek üzereydim. Durumu siz düşünün.
Mesela çektiniz bi kenara uyuyup uyandınız, kesinlikte bi elinize soğuk bi kola alıp öyle devam edin. Buz gibi olsun ama. Hayatta uyutmaz.
Umarım sıkılıp okumayı kesmemişsindir. Çok önemli bi konu daha şu ki yola çıkmadan önce yedikleriniz. Kesinlikle ağır, yağlı ve yoğurt ayran gibi yiyecekler tüketmeyin. Direkt uyku çöker.
Söylemesi ayıp bi gün molada İKİ EKMEK ARASI SUCUK VE İKİ AYRAN
yedim içtim, yarım saat sonra sağa çekmek zorunda kaldım...
Yedek Lastik zaten şart, mümkünse arabanın kullanma el kiitabı...
Bagaja bi bidon (5 - 10 Lt) su şart...
Naneli sakız...
Ben GPS kullanıyorum ama yoksa harita kesinlikle şart ötesi ki zaten bi arkadaş belirtmiş bunu.
Bir de Türkçe müzik dolu bir cd... Ne demek istediğimi yolda anlarsın...
Yiyecek falan alma yanına yazık günah olur...
Ha bi de ben uyku tulumu taşıyorum ama herkes benim gibi arazide yatmaya uygun olmayabilir