Uzun yola çıkacağım..Önerileriniz nedir? (Yanımda bulunması gerekenler?)

1250 km mi...ben 12 tammuda bir çıkıcam izmitten adana adanadan antalya kemer kemerde izmir izmirden ayvalık ayvalıktan izmit:)))valla ön camada film çektireyimmi dye düşünyorm geçen maltepeye giderken otobandan yedim sabah güneişini kollar oldu siyah beyaz:)))
Boşver, bilmediğin yaban ellerde görevlilerle zor anlar yaşama :D.

Savaş abi sen online iken sorayım. Uzun yolda yağ seviyesini ölçmek için araç durduktan kaç dk sonra bakmak gerekir? Kaç dk sonra çöker dibe yağ?

en az 6-7 dk.. ;) tabi yağın akışkanlık seviyesi iyi durumdaysa.

Savaş abi sen online iken sorayım. Uzun yolda yağ seviyesini ölçmek için araç durduktan kaç dk sonra bakmak gerekir? Kaç dk sonra çöker dibe yağ?

Bir mesaj yazmıştım ama çıkmamış. 5 dakika beklemen yeterli. Aracında herhangi bir yağ kaybı sorunu yoksa sık sık yağ seviyesine bakman gereksiz. Yağ müşürün sağlamsa o zaten bir tehlike durumunda seni uyaracaktır (tereddütün varsa ustan bunun testini kolayca yapabilir). Pratik bir bilgi. Benzin aldıktan veya dinlenme molalarından sonra aracın altına, özellikle motor kısmının olduğu yere akan bir şey varmı diye bir göz at. (Klima kullandığın sürece aracın altında su akıntısı olur)

Yağına bak, suyuna bak, yakıtın en fazla yarının iki çentik üzeri olsun, fazla basma, selametle git.

terli terli su içme ceryanda kalma

bol bol sigara al içiyosan :D şöförün tek dostu sigara

bide bu yollar kadınsız bitmez aslanım diye bi yazı görmüştüm kamyon arkasında

Bu konuya direkt el koyuyorum :) :) :) Ben devamlı 1500 km civarında yol yapıyorum tek başıma. Sabah 6 gibi çıkıyorum yola ertesi gün sabah 6'ya kadar. :) Bu gibi uzun yollarda tek bir bildiğim var o da gözleri açık tutabilmek.
Gözleri açık tutabilmek diyorum çünkü bu gibi menzillerde insan bir süre sonra çok sıkılıyor ve artık başını ensesini falan kaşımaya başlayıp, esneme moduna girince bıkkınlık geliyor. Ben bu gibi uyku durumlarında direkt bi petrole girip 2 - 3 saat uyuyorum. Çok acelem varmış, kim takar. Hiç gidemedikten sonra bir anlamı var mı (?)
Örneğin geçenlerde yine öyle ard arda çok kısa aralarla uzun yola gittim. Sonuncuda zorladım kendimi uyumamak için ve bi ara dalıp gözlerimi açtığımda toroslardaki bir geçitte uçurumdan aşağı düşmek üzereydim. Durumu siz düşünün.
Mesela çektiniz bi kenara uyuyup uyandınız, kesinlikte bi elinize soğuk bi kola alıp öyle devam edin. Buz gibi olsun ama. Hayatta uyutmaz.
Umarım sıkılıp okumayı kesmemişsindir. Çok önemli bi konu daha şu ki yola çıkmadan önce yedikleriniz. Kesinlikle ağır, yağlı ve yoğurt ayran gibi yiyecekler tüketmeyin. Direkt uyku çöker. :) Söylemesi ayıp bi gün molada İKİ EKMEK ARASI SUCUK VE İKİ AYRAN :) :) :) yedim içtim, yarım saat sonra sağa çekmek zorunda kaldım... :) :) :)
Yedek Lastik zaten şart, mümkünse arabanın kullanma el kiitabı...
Bagaja bi bidon (5 - 10 Lt) su şart...
Naneli sakız...
Ben GPS kullanıyorum ama yoksa harita kesinlikle şart ötesi ki zaten bi arkadaş belirtmiş bunu.
Bir de Türkçe müzik dolu bir cd... Ne demek istediğimi yolda anlarsın...
Yiyecek falan alma yanına yazık günah olur...
Ha bi de ben uyku tulumu taşıyorum ama herkes benim gibi arazide yatmaya uygun olmayabilir :D

trafik işaraet ve ieşeretcilerine trafik kurallarına uy aşırı hız yapma radara girme yolda benim arabam senin arabanı geçer sendromlarına girme,magandalara uyma.YOLUN VE BAHTIN AÇIK OLSUN...

Uyku moduna geçmemek için burn ya da redbull al yanına derim çünkü bunların içinde fazla miktarda kafein bulundururlar ihtiyaç hissettiğinde salla bi tane iyi gelir. Gerçi kolada da var kafein ama enerjilerdeki kadar fazla değil. 302 mercedes otobüslerin devrinde redbull mu vardı sanki elbetteki yoktu. O 302 leri kullanan göbekli kel kafalı bıyıklı tam uzunyol şoförü profiline uyan abilerimiz :) gripin eksik etmezlermiş yanlarından uykuya karşı. Haberin olsun. Hayırlı yolculuklar.

Geri