Uzun yolda yakıt tasarrufu önerileri!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kemalyen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kemalyen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.sinemateknik.com
Malum tatil için uzun yol yapacağım. Eşe dosta soruyorum 90 ile git yakıt tasarrufu sağlarsın diyorlar. Bıyık altından gülüp bende "abicim altımda opel var, basarım giderim sende toyota var ... vb" gibi polemiklere girdim.

Gerçi ben herkesle üstün alman treknolojimle ezerim gibisinden takılmama rağmen cepteki üstün türk lisrasınında akıbeti belli. Yol var araba varda yakıtta pahalı.

Uzun yolda siz kaç ile gidiyorsun ama cevap verirken yakıttan tasarrufu göz önüne alırsanız sevinirim.

Valla uzun yolda otobana girdikten sonra en az 140km hızla gidiyorum eğer arabada babam varsa..çünkü dayanamıyo yavaş gidince yakıt tasaarrufunun y'sini bilmez..
Kendım cıkarsam arkadaslarımla 5. vites 3000d/dk ve 100km hızla gitmek baya tasarruflu..dur kalk varsa kalkısları sakin ve 2500 devirde vites değiştirerek yaparım mis gibi:)

Bende uzun yolda 5.vites 3000 - 3500 devir aralığında gidiyorum. ( 3200 en ideali ) Yakıt tüketimi (anlık tüketim ) düz yolda 4,3 leri görüyor. Ama ortalama 5 - 6 arasında gidip geliyor. ( Klima kapalı, fazla rampa olmayan bir güzergahta)

Valla otobana eşimle çıkmıştık 150 km hızla giderken tek bir ses vızıltı hiç bir şey yoktu Opelin varsa basacaksın. Bende 150 ile gidiyoruz dedim eşime eşim hadi canım filan dedi o bile anlamadı. Bizim eski uno ile 80 üstünde her türlü ses vardı.

5. viteste 2500 devirde 5.4 yakıyor (düz uzun yolda) çok tasarruflu

350km şehirler arası yolun(110km si otoban sabit 120km) geri kalanında da yolun durumuna bağlı 6,4 litre yakıyor bizimki klima açık şekilde aynı yol 6,9 yakıyor. bu arada otobanda 120 çok sıkıcı olabiliyor arabalar gruplar halinde geçiyor sağınızdan solunuzdan :D yol bomboşken aynadan bi bakıyorsunuz karınca kolonisi gibi bi sürü araba durmadan şerit değiştirip birbirini sıkıştırıp gelip sağınızdan solunuzdan geçip gidiyor sonra yine bi boşluk kalıyor :D

bu arada Kemal bey f kasacıların topicine bekleriz ;)
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=21200

yüksek vites düşük devir harcanan yakıtı düşürür ve boşa atmak yerine hıza göre uygun vites seçip gitmek aracın yakıt tüketimini 0 a indirir

Geri