Uzun yolda yakıt tasarrufu önerileri!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kemalyen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
uzun yolda gidilecek mevki çok inişli ve çıkışlı ise cruise control devreye alma.

arkadaşlar %100 yol durumuna bağlı uzun yolda ne yakacağın! 4. yıl buluşmasına giderken aracım diğer 2000cc lere veya dizellere yetişemediğinden bayaa bi basmak zorunda kaldım 40 ytl ile 226km yol gittim aracın devri yeri geldi 5000rpm bile gördü rampalarda dip gaz gittim hararet hep 100 e yakındı araç ş. içindekindende fazla yaktı! Ama dönerken 3500-4000rpm de aynı yolu aracı yine sıkıştırarak!.ki 140-150 8v 60hp corsa için ciddi ve ulaşılması zor süratler 25 ytl ye döndüm!.. tasarrufun minik bir hamlesi bile çok farkediyor bunu anlatmak istedim!

haaa bide altınızda iyi bir araba benim gibi de bir arkadaşınız varsa uzun yolda sakın beklemeyin çok yakarsınız bizim çocuklar bana hep kızıyorlar ama napiiim gitmiyor alet :D

aynı zamanda rampalardaki in çık ları karşılamak ciddi yakıt tasarrufu sağlar!..

walla ben radar korkusuyla yolda 100 ün ustune pek cıkmıyorum. ancak kesın radar olmadıgını bıldıgım yerlerdede 120-130 km/h a cıkıyorum. zaten bizim arabalarda 100 le gıderken devir 2200-2300 civarlarında oluyo ve anlık tuketım yaklasık 5.6 - 6.5 arası degısıyo, buda yeterlı yakıt ekonamısı saglıyo zaten.
yasasın trafik polisleri...... :D

3000 rpm i geçmezseniz araç çok az yakıyor kısa bir süre önce kahramanmarştan bursaya toplam 1000 km yolu 1.6 benzinli 307 ile 50 lt benzinle geldim ve 3000 rpm i nadir geçtim. normalde basınca bursa ankara arasını 40 lt benzinle zor gidiyorum.

lpg taktırıyorsunuz sonra devam :D

760 km. ankara-datça arası full klima açık ortalama hız 140 , 110ytl ye Datçadasınız ;)

depo 89.90 'A doluyor + 20 ytl lik gaz aldım yolda hepsi bu :)

otoyolda aracı belli bir hıza ulaştırıp sadece hızı korumaya çalışın.örneğin hızlandırıp 140 a çıktığınız zaman sadece hafif gaz vererek 130 civarlarında seyrettğiniz zaman baya az yakıyor.yakıtı sadece hızlanırken çok yakar araç.eğer yol düzse kendisi akıp gittiği için hız 130 da olsa çok fazla yakıt harcamaz tabi sıkıştırmazsanız.inanın hızı 90 a sabitlemek kadar az yakıyor.yol bilgisayarına bakın görürsünüz.şahsen tanık oldum bizim TDİ bora ile istanbula giderken.800 km yolu neredeyse yarı depo mazotla geldim ki süper bişe.

100 km ıdeal hızdır. bunu unutmayın. ve gıdecegınız yere gece gıtmeye bakın. gecelerı dur kalk yok. yakıtınız deponuzda kalır. 1 depo ıle 400-450 km maksımum gıden hondam 200 km ye ceyrek depo yaktı. sureklı 100 sabıt. kavacık - bostancı arası 3-4 gun takıldım. sonuç bu.

dizel için otobanda; 2000 rpm, 6. viteste saatte 100 km ile, 4 lt yakıyor.(klimasız)

Geri