@cemk bey.Arkadaslar merhabalar ben yurt disinda yasiyorum yeni bir Vauxhall Twintop 2006 aldim. Bu opel astra 2006 H ile ayni aractir sadece ustu acip kapanan ve direksiyon sagdan olan modeli. Soyle bir sorunum var. Bu gun oglen hava da baya sicakti aracimi calistirmak istedim 2-3 dakika mars etti etti calismadi. Sonunda gaz verdim falan derken calisti. Aksam ustu tekrar denedim yine aynisi oldu. Bu durum cok canimi sikti. Arac 1. ci vitesteyken gaz konusunda da biraz dengesizlik yasiyor acaba birbiri ile baglantili problemler mi. Az once gece yarisi gittim araci tekrar calistirdim tek seferde calisti motor. Acaba hava sicakligi ile de baglantili bir durum mu bu konuda tecrubeleriniz neler yurt disinda oldugum icin servise goturmeden once sizlere danismak istedim zira bunlar bir seyden anlamiyorlar dogru duzgun.
Aracınız hayırlı olsun.
Forumun Genel Sohbet kategorisinde İkinci El Bakım Rehberi başlıklı bir yazımız var, onu incelemenizi rica ediyorum.
Aracı yeni aldıysanız, geçmişini bilmediğiniz için komple kontrol ve bakım şeklinde elden geçirmenizi tavsiye ederim.
Mekanik ve elektronik tüm aksamın kontrol, ölçüm ve bakımını yaptırırsaniz kafanız rahat olur. Bahsettiğim yazı bununla alakalı.
Ayrıca araç çalışır halde iken istediğiniz elektronik parçayı çalıştırabilirsiniz, akuye zararı olmaz. Araç çalışırken şarj sistemi elektrik beslemesini yapar. Ama motor çalışmıyorken yapılan her şey doğrudan akuden yer [emoji4]
D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi