Vectra 1.6 elegance yardım !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yasin.60
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yasin.60

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım aracımı da yeni aldım 2006 model Vectra Elegence 1.6 bir kaç konuda yardımınıza ihtiyacım olacak.

1 - Park sensörü aracı geri vitese taktığımda otomatik devreye giriyor yalnız ekranda uyarı veriyor. Kitapçıktan baktığım kadarıyla ekranda bu uyarı varsa arızalı demek oluyormuş ki zaten çalışmıyor sadece ilk geri vitese taktığım zaman kısa bir bip sesi sonrası yok.

2 - Far sesnsörünü AUTO konumuna alıyorum ama gece gündüz farketmiyor aracı çalıştırdığım zaman sürekli farlar yanıyor.

3 - Yağmur sensörü varmı bilmiyorum ama ön camda aynanın arkasında dışarıdan baktığım zaman sensörle alakalı silikonlu bir bölge görünüyor. Ama yağmur sensörü de çalışmıyor.

4 - Dış dikiz aynalarını içeriden veya kumandadan kapatma var mı onu da bilmiyorum olup olmadığını nasıl anlayabilirim. Camlar açık olduğu zaman kumandadan kapatabiliyorum. Aynı durum aynalar içinde var mı?

Şimdilik sadece bunlar yardımlarınızı bekliyorum...

Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım aracımı da yeni aldım 2006 model Vectra Elegence 1.6 bir kaç konuda yardımınıza ihtiyacım olacak.

1 - Park sensörü aracı geri vitese taktığımda otomatik devreye giriyor yalnız ekranda uyarı veriyor. Kitapçıktan baktığım kadarıyla ekranda bu uyarı varsa arızalı demek oluyormuş ki zaten çalışmıyor sadece ilk geri vitese taktığım zaman kısa bir bip sesi sonrası yok.

2 - Far sesnsörünü AUTO konumuna alıyorum ama gece gündüz farketmiyor aracı çalıştırdığım zaman sürekli farlar yanıyor.

3 - Yağmur sensörü varmı bilmiyorum ama ön camda aynanın arkasında dışarıdan baktığım zaman sensörle alakalı silikonlu bir bölge görünüyor. Ama yağmur sensörü de çalışmıyor.

4 - Dış dikiz aynalarını içeriden veya kumandadan kapatma var mı onu da bilmiyorum olup olmadığını nasıl anlayabilirim. Camlar açık olduğu zaman kumandadan kapatabiliyorum. Aynı durum aynalar içinde var mı?

Şimdilik sadece bunlar yardımlarınızı bekliyorum...

1-Park Sensörün arızalanmıştır. Genelde beyin arızalarından kaynaklı oluyor. büyük ihtimalle tamir olmayıp yeni alman gerekebilecektir. yinede elektrikçi göster bazen kücücük birşeyden kaynaklanabiliyor.
2-Far sensörünün göz var. bu gece ile gündüz ayırt etmeye yarıyor. sizin ki büyük ihtimalle tozlanmış bile olabilir. bunu da elektrikçi gösterirsen çok basit birşekilde çözüm bulur.
3-yağmur sensörü bu araçlarda var. ama ön cam değiştirildi ve muadili takıldığı zaman çalışmadığını söyleyenler gördüm. benim ön cam muadili ile değiştirdiğim halde çalışıyor. yağmur sensörü benim araçta çalışma prensibi de şöyle, 1 kademeye getirdin ve sabit bir hızda çalışıyor diyelim yağmur şiddetti artınca kendisi daha hızlı siliyor aynı şekilde yağmur yavaşladığı zaman kendisi otomatik yavaşlıyor ama sıfırdan yağmur başladı mı kendisi otomatik açmıyor. bu benim aracımda böyle
4- dikiz aynalar tam bilmiyorum ama sizinki elegansmış belki olabilir ama bence bu özellik yok, cam kapatma var ama dikiz aynaları kapatan özelliğin olduğunu duymadım. başka araçlarda gördüyseniz kesin sizin araçta da bulunuyordu ve bu özellik kapalıdır. opcom cihazla aktif hale getirilebiliyor tabi bu özellik varsa...

Cevabın için çok teşekkür ederim kolay gelsin

aracınız elegans ise hem içerden hemde dışardan aynaları kapatma özelliği var. içerden kapatmak için ayna tuşlarının ikiside basılı kalmamalı ve üzerinde dört tane ok olan yön tuşunun kendinize doğru olan kısmına basmanız gerekiyor, tekrar açmak için de diğer tarafa basmanız gerekiyor.
yağmur yağdığında silecekler otomatik çalışmıyor. yağmur sensörünü, kolu yukarı iterek açmanız gerekiyor.
şayet yağmur sensöründe problem var ise; kendi aracımda akü kutup başlarını sökmüştüm, tekrar taktığımda yağmur yağdığında, aynaları ve açık kalan camları kapatma özelliği çalışmıyordu. servis camları senkronize ettiğinde düzelmişti. emin değilim ama aynı şekilde düzelebilir denemekte fayda var. forumda bir araştırın camları senkronize etmek çok kolay kendiniz yapabilirsiniz.

far yağmur sensörü beraber çalışır. camcı sensörü söksün yeni jelle yapıştırsınlar büyük ihtimalle düzelir. park sensörüde beyin ve gözler kontrol edilmeli.

Geri