- Konuyu Başlatan
tek kablolu olan sensörden çıkan kablo göstergeye gider. iki kablolu olan beyine sinyal yollar.
sigorta kutusunun arkasına kadar sensör kablosunu bulmuşsunuz. göstergeyi sökün, göstergeye giren soketten sigorta kutusuna doğru takip yapın.bulunca güzelce ek yapıp yalıtımını yapın.
kesik kabloyu bulamazsanız en kötü ihtimal olarak söyleyim. hararet göstergesi arkasında iki adet civata görürsünüz. birine artı besleme gelir diğerine ise sensörden gelen şase gelir. multimetre yada park lambası gibi düşük wattlı lambayı kullanarak uçları tespit edin. bulduktan sonra elektrikçiler de bulabileceğiniz yuvarlak halka şeklinde olan kablo pabucu ile bağlayın.
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=81178
açtığınız diğer konuda Emre Bey bir resim eklemiş.göstergenin arka kısmına oradan bakabiliirsiniz.
aslında tam bulamadım resimde kalın yeşille çizdiğim sokete kadar olan kısım, ince ile çizdiğim soketten sonra olan kısım soketten sonra rengi değişiyormu bilmiyorum ben nasıl olsa içeri gidiyor diye sigorta kutusunun arkasına baktım orda birtane beyaz boşta bir soket var çıkmış ama nereye bağlanacak gözükmüyor.Şimdi ben acaba bu soket hararet kablosu olabilir midiye bir deneme yaptım dışarda ki soketi söktüm voltmeter ile kabloları teker teker denedim o sokette kırmızı kablo ötüyor yani soket yerinden çıkmış anlaşılan ama nereye takılacak göstergeye de baya uzak kalıyor