- Konuyu Başlatan
Teşekkür ederim kurşun kalem ucuyla karaladım ve sonuç mükemmel. Bikere bile devir düşmesi yaşamadım. Kurşun kalem içinde Carbon silisyum grafit vb maddelerden yapılıyor yanılmıyosam. Aklıma toner geldi açıkta sertleşir muhtemelen. ama toner =kurşun kalem mi bilmiyorum. Kullandığım kurşun kalem ösym nin sınavlarda verdiği kalem 2B mi 4B mi o bile yazmıyor Ben o skalanın sacını kaydırmayı düşündüm pek mümkün gözükmüyor. Ama kart fikri kulağa hoş geldi aşındırdığı yer olan üç kanalın herbirinin az üstü İlk günkü kadar sağlam . Yalnız dikkat ederseniz bosch kart kaydırmayı farketti gibi gözüküyor ve bakarsanız arkadaşın koyduğu akışmetre eski nesil ve birçok eski model araçlarda da o var ve bendeki ise bu tiplerin son nesli . Kart kaydırma olmasın die bi sürü abidik kobidik şeyler yapmış gibime geldi.Yani amaç yenisi alınsın. Siz bu işten anlıyorsunuz nette şunu buldum:Ne yazıkki oraya uyacak yarı iletken bir malzeme bulmanız çok zor çünkü o kısım esasında değişken dirençli bir potansiyometredir.
Potansiyometrelerin farklı farklı direnç değerleri olur.Fakat youtube da bir ara bir video izlemiştim elemanın biri o potansiyometre kartının vidalandığı delikleri genişletip kartı komple aşağıya kaydırıyordu (yarım mm. kadar) yani skalanın çalışarak çizdiği bölge çok çok az aşağıya kaymış oluyor ve böylece temiz yüzeye temas etmeye başlıyordu.
Tabi sizin kartınızdaki yollar ne durumda bilemiyorum.
http://www.yesilkoyelektronik.com/lehim-fiyat/129-bakir-iletken-boya.html
Sizce işe yarar mı? fikir önemlidir.
Son düzenleme: