Vectra b çekiş problemi ve 120km hızda arıza lambası

halit.ozgur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Herkese merhabalar.. 2000 model vectra b 2.0 DTI (X20DTH) sahibiyim. arabamda ciddi derecede bir çekiş düşüklüğü problemim var ve 120 km hıza gelince motor arıza ışığı yanıyor ve çekiş dahada düşüyor.. rampaları tırmanmakta çok sıkıntı çekiyorum vitesi 3 e atamıyorum. TURBO DEVREYE GİRMİYOR, önceden 2. viteste 70 km, 3 te 110 km hız yapıyordum ama şimdi 3 te 70-80 km hız zor yapıyorum... Böyle bi sorunla karşılaşan veya çözümünü bilen arkadaşlar varsa yardım ederlerse çok sevinirim... (Bu arada mazot pompası yeni yapıldı)

Halit Kardeşim sonradan fark ettim,ayrıca iki konu birden açmışsınız buda sıkıntınızdan olsa gerek,arıza kodu lazım forumda bakarsanız bulursunuz arıza kodunu okuma sistemi benim eklentim olacak,arıza kodu olmadan birşey söylemek zor, birde debimtre soketini çekin denyin...ama en sağlıklısı arıza kodunu okumak
el beceriniz varsa bunu deneyin. bu arada diğer konunuzu siliyorum
kontak kapalı OBD soketine kancayı takıyorsun kontağı çeviriyorsun motor çalışmayacak ışıklar yanacak konumda olacak
diagnose4.jpg

diagnose3.jpg

arıza kodu ise bu şekilde okuyacaksınız
mkl_anim.gif

ışığı takip et her defasında boşluk bırakıyor önce 10 defa bu sıfırdır sonra duruyor 3 defa sonra duruyor 3 defa sonra duruyor 5 defa bu bir örnek P0335
korkma kaçırırsan tekrar başlayacaktır silinme olmaz,eğer birden fazla arıza varsa sırası ile verir sonra baştan başlar

Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. benim OBD soketi bundan biraz farklı o yüzden kod okuyamadım. kırmızıyla işaretli kısım boş, yeşil ile işaretli kısım dolu.
pqk1u.jpg

debimetrenin fişini çekince motor arıza ışığı yanıyor ve çekiş dahada düşüyor. ama wastegate hortumunu çekince hiç bir değişiklik olmuyor yani o hortum takılı olsada olmasada çekiş aynı seviyede düşük.. burdan çıkarttığım sonuç turbo devreye girmiyor yani turbosuz olarak çalışıyor araç...

b007.jpg

soketin bu değilmi? 5 ve 6 birleştirilecek obd soketin kulaklarına yönüne bak

Konuyu rahat takip etmek için yazıyorum. Bazen benimde başıma geliyor birden arıza lambası yanmaya başlıyor araç mal oluyor çekiş hız tamamen düşüyor.. belli bir süre stop edip sonradan çalıştırdığımda yeniden düzeliyor. Çözümünü de bulamadım.

Aynen hocam motor arıza ışığı yandığında araç iyice düşüyor çekişten ama benim arabada motor ışığı yanmadığı zamanda ciddi derecede bir çekiş sorunu var zaten, kafayı yicem bi çözüm bulamadım bu işe...

Aynen hocam motor arıza ışığı yandığında araç iyice düşüyor çekişten ama benim arabada motor ışığı yanmadığı zamanda ciddi derecede bir çekiş sorunu var zaten, kafayı yicem bi çözüm bulamadım bu işe...

Makineye bağlattım ama nafile her zaman olmuyor zaten... ara ara ama olduğunda artık araçtan hayır bekleme... at arabası oluyor resmen... ben olayı biraz LPG ye bağladım... ama sensörlerden de sıkıntı olabilir... LPG değiştirdiğim de daha çok yapıyor...

Makineye bağlattım ama nafile her zaman olmuyor zaten... ara ara ama olduğunda artık araçtan hayır bekleme... at arabası oluyor resmen... ben olayı biraz LPG ye bağladım... ama sensörlerden de sıkıntı olabilir... LPG değiştirdiğim de daha çok yapıyor...

aynen öyle oluyor hocam.. benimkisi dizel tam bir baş belası inşallah bunun sebebini bilen vardırda bu dertten kurtuluruz...

Geri