Merhaba arkadaşlar.
96 model b kasa 2.0 cd vectra var elimde.Konyada 4 farklı servis ve 7 8 farklı opelci ustaya götürdüm arızamı bulamadılar.
Aracımda başlarda bariz belli bir çekiş problemi vardı sente atlak takılmış düzelttirdik bir nebze düzeldi(motor 1.2 den 1.6 oldu diyelim)
aracı hava serinken gece çalıştırdıgımda motor ısınana kadar mükemmel bir seviyede çekiş ile gezebiliyorum. Fakat motor ısındıktan bir süre sonra yavaş yavaş çekiş düşüyor. Tahminime göre motorun sıcaklığı ile ısınarak çalışma potansiyelini kaybeden bir parça var . fakat bu parcanın ne oldugunu bulamadık . arızanın ne oldugunuda bulamadık.
aracı motor testine sogukken soktugumda 110 HP cıkarken
çekişi kaybettikten sonra soktugumda 61 HP cıkıyor.
Yapılanlar
Ben aracı almadan önce :
devirdayım pompası supaplar ve kadehler değişmiş. triger seti değişmiş.
ben aracı aldıktan sonra :
sente ayarı yapıldı.
bujiler değişti.
hava akış metresi test edildi sağlamlıgı onaylandı.
beyindeki yazılımı silip tekrar yüklediler.
benzinde ve lpg de fark yok benzine alınca doğal olarak sadece %3-5 lik bi artış var okadar.
Fikirlerinizi bekliyorum
96 model b kasa 2.0 cd vectra var elimde.Konyada 4 farklı servis ve 7 8 farklı opelci ustaya götürdüm arızamı bulamadılar.
Aracımda başlarda bariz belli bir çekiş problemi vardı sente atlak takılmış düzelttirdik bir nebze düzeldi(motor 1.2 den 1.6 oldu diyelim)
aracı hava serinken gece çalıştırdıgımda motor ısınana kadar mükemmel bir seviyede çekiş ile gezebiliyorum. Fakat motor ısındıktan bir süre sonra yavaş yavaş çekiş düşüyor. Tahminime göre motorun sıcaklığı ile ısınarak çalışma potansiyelini kaybeden bir parça var . fakat bu parcanın ne oldugunu bulamadık . arızanın ne oldugunuda bulamadık.
aracı motor testine sogukken soktugumda 110 HP cıkarken
çekişi kaybettikten sonra soktugumda 61 HP cıkıyor.
Yapılanlar
Ben aracı almadan önce :
devirdayım pompası supaplar ve kadehler değişmiş. triger seti değişmiş.
ben aracı aldıktan sonra :
sente ayarı yapıldı.
bujiler değişti.
hava akış metresi test edildi sağlamlıgı onaylandı.
beyindeki yazılımı silip tekrar yüklediler.
benzinde ve lpg de fark yok benzine alınca doğal olarak sadece %3-5 lik bi artış var okadar.
Fikirlerinizi bekliyorum