Vectra B | Düzeltilemeyen - Tespit edilemeyen Çekiş Problemi | YARDIM LUTFEN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan salih42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

salih42

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar.
96 model b kasa 2.0 cd vectra var elimde.Konyada 4 farklı servis ve 7 8 farklı opelci ustaya götürdüm arızamı bulamadılar.

Aracımda başlarda bariz belli bir çekiş problemi vardı sente atlak takılmış düzelttirdik bir nebze düzeldi(motor 1.2 den 1.6 oldu diyelim)

aracı hava serinken gece çalıştırdıgımda motor ısınana kadar mükemmel bir seviyede çekiş ile gezebiliyorum. Fakat motor ısındıktan bir süre sonra yavaş yavaş çekiş düşüyor. Tahminime göre motorun sıcaklığı ile ısınarak çalışma potansiyelini kaybeden bir parça var . fakat bu parcanın ne oldugunu bulamadık . arızanın ne oldugunuda bulamadık.

aracı motor testine sogukken soktugumda 110 HP cıkarken
çekişi kaybettikten sonra soktugumda 61 HP cıkıyor.

Yapılanlar
Ben aracı almadan önce :
devirdayım pompası supaplar ve kadehler değişmiş. triger seti değişmiş.

ben aracı aldıktan sonra :
sente ayarı yapıldı.
bujiler değişti.
hava akış metresi test edildi sağlamlıgı onaylandı.
beyindeki yazılımı silip tekrar yüklediler.

benzinde ve lpg de fark yok benzine alınca doğal olarak sadece %3-5 lik bi artış var okadar.

Fikirlerinizi bekliyorum

Merhaba arkadaşlar.
96 model b kasa 2.0 cd vectra var elimde.Konyada 4 farklı servis ve 7 8 farklı opelci ustaya götürdüm arızamı bulamadılar.

Aracımda başlarda bariz belli bir çekiş problemi vardı sente atlak takılmış düzelttirdik bir nebze düzeldi(motor 1.2 den 1.6 oldu diyelim)

aracı hava serinken gece çalıştırdıgımda motor ısınana kadar mükemmel bir seviyede çekiş ile gezebiliyorum. Fakat motor ısındıktan bir süre sonra yavaş yavaş çekiş düşüyor. Tahminime göre motorun sıcaklığı ile ısınarak çalışma potansiyelini kaybeden bir parça var . fakat bu parcanın ne oldugunu bulamadık . arızanın ne oldugunuda bulamadık.

aracı motor testine sogukken soktugumda 110 HP cıkarken
çekişi kaybettikten sonra soktugumda 61 HP cıkıyor.

Yapılanlar
Ben aracı almadan önce :
devirdayım pompası supaplar ve kadehler değişmiş. triger seti değişmiş.

ben aracı aldıktan sonra :
sente ayarı yapıldı.
bujiler değişti.
hava akış metresi test edildi sağlamlıgı onaylandı.
beyindeki yazılımı silip tekrar yüklediler.

benzinde ve lpg de fark yok benzine alınca doğal olarak sadece %3-5 lik bi artış var okadar.

Fikirlerinizi bekliyorum

arıza lambası yanmıyor diye umuyorum. motora giren hava miktarını ve sıcaklığını opcom tech2 yada uyuyorsa elm327 gibi arıza tespit cihazlarıyla yolda okuyun bi anormallik illaki vardır ve göze çarpar. motor su sıcaklık değeri (beyindeki) avans atesleme ve varsa vuruntu değerleride kontrol edilmeli. mekanik bir sorun olma ihtimali bir hayli düşük bana göre.
sensör değer sapıtması gibi geliyor bana. o yüzden ne olduğunu anlamanın en iyi yolu dediğim gibi arıza tespit cihazıyla yol testine motor soğukken başlayıp ısındığında değişen ne ona bakmak

Radyatör suyu ısı algılayıcı sensörlerinin arkadaşın dediği gibi cihazla kontrol edilmesi gerekiyor gibi duruyor.

Konya gibi buyuk bir sanayie sahip memlekette bu arizayi cozecek 1 tane usta yok . Servisler ozel isyerleri hicbirinde cozum yok.
Dyonomoss checkup merkezinde atesleme sisteminden dediler . Bobin buji kablosu bu kadar performans kaybina neden olirmu

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konya Opelde Murat Bey var bendende slm söylerseniz yardımcı olabilir umarım

Konya gibi buyuk bir sanayie sahip memlekette bu arizayi cozecek 1 tane usta yok . Servisler ozel isyerleri hicbirinde cozum yok.
Dyonomoss checkup merkezinde atesleme sisteminden dediler . Bobin buji kablosu bu kadar performans kaybina neden olirmu

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ateşleme bobini buji veya buji kablosu bukadar güç kaybına sebep olabilir ancak araç sıcak yada soğuk ayrımı yapmaz. İlk çalışmadan itibaren güç düşük olur. Sizinki hava yada motor ısısını ölçen sensörlerle alakalı sanırım.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam çözdünüzmu sorunj

Geri