Evet neredeyse aynı sorunu bende birkaç sene evvel yaşamıştım. Gerçi benimki ilk nesil 96 ila 99 seneleri arasında üretilen Vectra'lardan fakat temelde çok bir fark olduğunu zannetmiyorum.
Bu sorun oluşunca benim Ankara'daki ustam gösterge tablosunu cüzi bir fiyata çıkarıp tamir edip geri takmıştı. Bir süre düzgün bir şekilde çalıştı ancak sorun tekrar nüksetti ve bu sefer gösterge panelini komple çıkmasıyla değiştirtmiştim.
Aradan yıllar geçti ama şu aralar benim bu 2inci gösterge panelindeki devir ve hız göstergeleri yine sorun çıkarmaya başladı.
Aracın şarjı normal olduğu halde zaman zaman benim hız göstergesi sıfırdayken titreme yapıyor ve bazen de çok nadir devir göstergesi araç normal devirlendiği ve motorda herhangi bir sorun olmadığı halde sıfırda kalmaya devam ediyor. Artık sorun çok daha fazla nüksetmeye başlarsa bana yine sanayi yolları gözüküyor demektir.
Sorun çok büyük ihtimalle gösterge panelinde. Çünkü siz de belirttiğiniz üzere motorda, çekişte bir sorun olmadığına göre sorun araç beyninden ziyade gösterge panelinde.
Çünkü şöyle bir fikir yürütme de yapmak isterim:
Büyük ihtimalle gösterge panelinin araç beynine bağlantısı "analog" tipte olmaktan ziyade "dijital"dir diye tahmin ediyorum.
Hal böyle olunca digital bir hatda tek bir tesisat kablosunun bile sorunlu veya kısa devre yapması TÜM gösterge paneli göstergelerinin yani benzin ve hararet ve hız göstergesi de dahil olmak üzere ve uyarım aynı zamanda lambalarının hiçbirşekilde doğru bir şekilde çalışmaz hale getirecektir. Hal böyleyken siz sadece devir göstergesindeki sorundan dem vurduğunuza göre büyük ihtimalle devir göstergesi ibresinin motoru veya o devrede bir sorun, çatlak lehim, yanmış, direnç-transistör, patlamış kondansatör vesaire gibi bir sorun vardır diye bir fikir yürütmek istedim.
Ama yine başından söyleyeyim ben kesinlikle bir usta değilim ve sadece sorun konusunda fikir yürüttüm. Gösterge paneli bağlantısı benim iddia ettiğim gibi digital değil de analog bile olabilir belki veya gösterge paneli bağlantısını sağlayan soket pinlerinin bazıları dijital bazıları analogdur kimbilir...
Siz bir deneyimli Opel elektrikçisine aracı gösterin.
Ama dediğim gibi çok büyük ihtimalle araç beyninde bir problem yoktur araç düzgün çalışıyorsa veya nebileyim işte TC veya ABS falan devreden çıkmıyor, sapıtmıyorsa.
Bu soruya ben ilk başta yorum yazmayacaktım ama baktım bir süre sonra kimse kimse cevap yazmamış deneyimlerimi ve fikirlerimi paylaşmak istedim.