vectra b paslanma sorunumu nasıl çözerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hodja
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
500 TL isteyen usta ön ve arka camı söktürüp, gerekli temizlikleri yaptıktan sonra tavanı da komple boyayacaksa fiyat uygundur.

bunun kronik oldugunu kim söylüyor bendede b kasa var ama öyle bir sorun yok ve çevremdede 4-5 kişide aynı araçtan var cam kenarlarında yada kapılarda kesinlikle paslanma yoktur. umarımda olmaz :)

bunun kronik oldugunu kim söylüyor bendede b kasa var ama öyle bir sorun yok ve çevremdede 4-5 kişide aynı araçtan var cam kenarlarında yada kapılarda kesinlikle paslanma yoktur. umarımda olmaz :)

opel arıza yapmaya görsün hemen kronik yapışıyor :kop::kop::kop:
asıl kronik olan bizleriz galiba nerdeyse yakıtımız bitse kronik diyoruz :) :) :)

ben yaklaşık 8 aydır opel kullanıyorum. hangi sorunu kronik olursa olsun hiç umurumda değil. b2 cdx gerçekten çok keyifli bir otomobil. olmayanlara şiddetle tavsiye olunur...

500 TL isteyen usta ön ve arka camı söktürüp, gerekli temizlikleri yaptıktan sonra tavanı da komple boyayacaksa fiyat uygundur.
yok sadece arka cam sökülecek bir de bagaj içinde var ufak bir paslanma o kadar.

kaportacı söyledi ben onun dediğini aktardım sadece.

ben yaklaşık 8 aydır opel kullanıyorum. hangi sorunu kronik olursa olsun hiç umurumda değil. b2 cdx gerçekten çok keyifli bir otomobil. olmayanlara şiddetle tavsiye olunur...
ben de keyifle kullanıyorum ve keyfimi artırmak için omega donanımları ekliyorum. yakın zamanda parksensörü, cc ve kararan dikiz aynası ekledim keyfim katlandı haliyle :)

başka bir kaportacı arkadaşımdan 120 tl kaporta işçiliği + 80 tl cam sökme takma işçiliği ( bunu camcı yapıyormuş) + 3M malzeme ile pasta cila= 300 tl fiyat aldım. Bu makulmüdür?

Moderatör tarafında düzenlendi:
dün arabayı kaportacıyabıraktım. arka cam değiştirilmiş daha önceden ve işlem esnasında şu anda paslanma olan yerlerin boyalarına zarar verildiği için zamanlapas yapmış. İçerisu almadığınaşaşırdı usta ( o kadar çürümüş yani bahsi geçen yerler) gümüş kaynak ile paslı yerler dolduruldu temizlendi. araın sağında solunda neler varsa tmiratı yapılacak birde 3M malzeme ile pasta cila uygulanacak. fiyat olarak da 450 tl ye anlaştık. 2 taksitte ödeme yapacağım. umarım güzel olur.

Pasa karşi en iyi çözüm paslı bölgeyi iyice zımparalamak, sonra temizleyip (kurşun ile) kalaylamak.
kalaydan sonra o bölgeyi ince zımpara ile yüzeyi düzeltmek daha sonra astar boya sonra boya...yoksa arkası gelmez...
ben kaza olan yeri düzeltdikden sonra bile macun değil kurşunla yüzeyi doldurur sonra makina ile zımparalar yüzeyi astarlar sonra boyardım...

Pasa karşi en iyi çözüm paslı bölgeyi iyice zımparalamak, sonra temizleyip (kurşun ile) kalaylamak.
kalaydan sonra o bölgeyi ince zımpara ile yüzeyi düzeltmek daha sonra astar boya sonra boya...yoksa arkası gelmez...
ben kaza olan yeri düzeltdikden sonra bile macun değil kurşunla yüzeyi doldurur sonra makina ile zımparalar yüzeyi astarlar sonra boyardım...
aynen öyle yapıldı; zımpara-temizlik-gümüş kaynakla dolgu-astar-boya-pasta cila-cillop :) çamurluk içlerinde de pas vardı onları da hallettiler bu arada.

bazı resimlerin sıralamasını yanlış yaptım ama her aşamayı sizler için ve ilerde satarken tavandaki boyayı açıklayabilmek için resmettim.

Son düzenleme:
Geri