Vectra B - Philips CCR 600 Aux-In Eklentisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagri1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hayırlı olsun abi sorunun çözülmesine sevindim:D

milyonshoplarda satılan 1 liralık radyolar var, üstünde sadece ses ayarı, scan ve reset tuşu var. uyduruk bir alet :) ben ondan söktüm jakı.
sesteki parazitin sebebi dişi jakta da olabilir erkek jakta da. benimde ilk aldığım erkek jak kalitesiz olduğu için ses rezaletti. biraz daha kaliteli bir kulaklık aldım ses düzeldi

söylelenleri bir bir uygulamama rağmen gene olmuyor gene olmuyor.elimde iki tane teyp var ikisindede aynı şekilde uyguladım yok ses vermiyor.nerde hata yapıyorum anlamadım.kaset mekanizması tak tuk bişeyler yapıyor ya oturmuyor yada başka bir sıkıntı var kaset bölümünde.tam kasete geçti gibi yapıyor teyp radyoya atıyor kendisini iki gündür deli oldum.

ccr600 olan kasetçalarıma bende aux bağlantımı 2 gün uğraştıktan sonra sorunsuz bir şekilde bağladım.kaset adaptörden çok daha iyi bir ses kalitesi var.paylaşım yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

yaparken kulaklık kablosu kullanmanızı ve kaset ileri geri düğmelerini düzgün taktığınızdan emin olun.aux girişini sesi aldıktan sonra düzgünce sabitleyin.gerisi basit.mp3 çalar,telefon bağlayıp müziğinizi dinleyin :)

Tebrik ederim hocam çok temiz çalışma olmuş (:

bu uygulamayı bende yaptım ve başarılı bir şekilde çalıştırdım. fakat küçük bir durum var kafama takılan; bu uygulamayı yapmadan önce philips marka kaset adaptörü ile ses veriyordum ses daha yüksek çıkıyordu. aux uygulamasını yaptıktan sonra ses biraz azaldı ama netliği iyi derecede. sizce sesin azalmasının sebebi nedir?

Malzemeler
- Aux jakı (dişi)
- Ara kablo (iki ucu erkek-erkek kulaklık jakı)
- Bir miktar kablo

mp3 player bağlamak için bu kadarı yeterli. ama ben telefon bağlamak istediğim için, telefonumda Nokia olduğu için biraz daha zahmete girdim.
- 2,5mm jaklı yan sanayi kulaklık
- Nokia AD-54 Kulaklık aparatı (telefonu kullanmadan müzik çaları kontrol edebilme ve telefon cevaplama imkanı sağlıyor)

Maliyet
Aux jakı - milyoncularda satılan 1 liralık radyodan söktüm
2.el Nokia AD-54 - 10 TL
Yan sanayi kulaklık - 7,5 TL
1 tane kulaklık jakı (erkek) - 0,50 TL
Ara kablo - kullanmadığım bir kulaklıktan faydalandım

Yapıma başlıyoruz
Öncelikle AD-54 aparatı 3,5mm jak kullanıyor, bunu telefona uygun 2,5mm jaka çevirmek için yan sanayi kulaklığın kablosunu AD-54'e aktardım

IMG_1381.jpg

IMG_1383.jpg

IMG_1384.jpg

Artık AD-54'ü E71'de kullanabiliyorum.
Sırada teybi sökmek var

IMG_1386.jpg

Fotoğraftaki 4 vidayı söktükten sonra o deliklerden teyp sökme aparatını sokup radyoyu çekmek gerekiyor.
Bende o aparat olmadığı için 4 tane tornavidayla sökmeyi denedim ama kullanışsız oldu işe yaramadı
Bu yüzden tersten sökmeyi denedim, ön paneli tamamen söküp tırnakları arkadan çıkardım. Türk aklı :D

IMG_1388.jpg

Teybi çıkardıktan sonra alt kapağı söküyoruz ve bağlantıyı yapacağımız TEA0675 entegresi karşımızda

IMG_1391.jpg

Ben ön konsol içinde ve radyodan çıkan kablolarla uğraşmak istemediğim için Aux jakını teyp üstüne yerleştirmek istedim
Bunun için teyp panelinde uygun bir boşluk var.

IMG_1393.jpg

Gerekli ölçüleri alıp paneli deliyoruz ve jak orjinaliymiş gibi yerine oturuyor

IMG_1401.jpg

IMG_1402.jpg

Sıra entegrenin bağlantısında.
Aşağıdaki resimde 1-R, 24-L, 16-Şase uçlarından kablo alıyoruz
Ben kulaklıktan artan tek kabloyu kullandım.

tea0675.jpg

IMG_1404.jpg

IMG_1408.jpg

Jakı yerine sabitlemek kaldı. 1mm kalınlığında plastik levhadan parçalar kesip üstüste yapıştırdım.
Bir kenarından da delik açıp teyp panelindeki board'un vida deliğine geçirdim.

IMG_1411.jpg

Board'u yerine vidalayınca jakı arkadan desteklediği için yerine tam oturdu.
ve yapıştırma felan olmadığı için gerektiği zaman geri sökme imkanı da var.

IMG_1412.jpg

IMG_1414.jpg

ve teyp hazır

IMG_1423.jpg

Ses kalitesi çok iyi, ayrıca telefonun EQ ayarlarından da faydalanarak daha temiz ses alma imkanı da oldu.
Müzik dinlerken telefon çaldığında müzik otomatik kapanıp telefona geçiyor.
Telefon görüşmelerinde ses net ama eğer sesi fazla açarsam mikrofon karşı tarafa kendi sesini tekrar dinletiyor :) Insignia'daki gibi kaliteli görüşme sağlayamıyor.

Sistemin çalışma yapısını da kısaca anlatırsam;
kasetçaların dilini tornavidayla içeri ittim, bu yüzden kaset sesi veremiyor ama aux girişinden aldığı sesi hoparlörlere veriyor.
yani teyp kaset çaldığını sanarken aslında mp3 çalıyor:D

Kullanım Videosu

Destekleri için (Mokia) Cengiz abi'ye çok teşekkürler:alkis:
Resimleri açamıyorum tekrar atma şansınoz varmı bende teybime uygulamak istiyorum

Geri