vectra b tampon siyah bölümlerini kasa rengine boyamak istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan madman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
linkteki vectrayı görünce tampon değiştirmeye gerek olmadığını anladım, benim araç ta gri renk, boyanınca da çok güzel olmuş, boyayı da kendim yapmayı düşünüyorum, tamponları sökmek biraz zorlu olacak, daha önce tampon söken varmı? püf noktaları nedir? üstelik sis farı da var, acaba tamponu sökmeden boyasak farkedermi?

Elbette zevkler ve renkler tartışılmaz, bana göre bir aracın temel çizgilerini/özelliklerini bozmak genellikle yanlış anlaşılacağı (kazaya karışma) gibi aracın değerini de düşürür.

ne b1/b2 , ne boyatma.. Hiçbiri bence orginali kadar alımlı durmuyor.Belki size garip geliyordur ama bunun sebebi aracınızı sık sık görmeniz :D Dışardan 1-2 defa gören kişilerin tepkileri olumlu ise sıkıntı yok :)

ben kendi aracımın çıtalarını boyamıştım,

sökmeden maskeleme yapıp boyarsan işin daha kolay olur, çünkü yan çıtalar yapıştırma. yani deforme etmeden çıkarman zor büyük ihtimalle yenilerini alman gerekir.

sırasıyla 300, 600, 1200 zımpara... kasaya dokunmadan zımparalamak biraz zorlayabilir

boya tabancasıyla plastik astar,

10 dakika bekleyip yine tabancayla akrilik astar,

en az 2-3 saat bekleyip yine boya tabancasıyla gövde rengi boya (sertleştirici katmayı unutma)

1-2 saat bekleyip akrilik vernik,

bütün bu adımları harfiyen yapmazsan attığın boya bişeye benzemez, ilk yıkamada çıkar gider.

bu işi daha önce yapmadıysan başarılı olma ihtimalin biraz düşük, pişman olabilirsin.

Arabamı komple boyattım, ama o plastik kısımları yinede boyatmadım. Gerçekten plastik hali le daha gösterişli. Araç hangi renk olursa olsun.

Geri