Fantazi geliyor artık bu tür konular; Yapılır ama yapılan masraf, verilen emek, yolda kalmalar, sanayiide sabahlamalar, X20XE Vectra için değer mi? Bu işi doğru yapmak için, en minimum masraflar
motor komple rektifiye, sıkıştırma oranı, supap yayları, kasnak vs. mühendisliği yapılıp eklencek,
standalone beyin alıp, ona hardness çektireceksiniz. Ona özel sıfırdan yazılım yazılacak
Yazılım ayarlamak ve aracı takip için wideband, afr vs. bir dünya sensör.
Basılan basıncın açık kalma süresini ayarlayabilmek için, Egsantrikler değişmesi gerekebilecek.
Ateşleme yetersiz kalacak.
Benzin pompası yetersiz kalacak.
Gaz kelebeği su koyabilir, bir düzenleme yada throotle body isteyebilr.
170hp hali ile 3 kez şanzuman kıran, ayna maruti kıran, difransiyel kıran biri olarak. Superchargerlı bir Vectra 3 günde yürüyende ne varsa kıracaktır.
vs. vs. ben en minimum üstün körü, düşünmeden yazdım. Tüm bunları mühendislik olarak düşünüp, iyi bir plan yapıp, bir maliyet çıkartılmalıdır. Doğru iş için 15.000tl üzeri masrafla kurtarabilirsiniz. Yaptım oldu derseniz çok daha düşüğe çıkar lakin, yolda kal, arıza ver, kitlen vs. ile bu rakamı da geçer uzun zamanda.
Anlayacağınız bunu yapmak pek mantıklı değil. Fantazi sahibiyseniz olur tabiiki ama araç çok yanlış seçim fantazi içinde. Kaynak vs. zaten yok. Böyle bir düşünceniz varsa bütçeniz yoksa japon honda sınıfı düşünebilirsiniz, bütçe varsa işin sonu yok, çok güzel proje aracı çıkartılabilinir.
Supercharger'ın Turbo'ya göre artı ve eksileri vardır. Eğer fantazi bir araç yapılıyorsa bende olsam Supercharger tercih ederdim. Her devirde gelsin güç. Yok doldu dolmadı, lag var vs. derdi yok. Ona göre de bas yakıtı

sonuçta gücünü motordan alıyor, kaybı var