Vallaha beğendğine sevindim Doğukan vectra c leri
herkes anlamaz bu araçlardan..Açıkçası ekonomik olduğu için 1.6 aldım..Daha doğrusu alabildim diyeyim..Çünkü ancak buna paramız yetti
1.9 cdti ve 2.0 T lar 30 dan aşağı yok...Model de varsa km düşükse 40-45 bin arası zaten..
1.6 Atikerli LPG li vectra c elegance var bende ve satmayı da hiç aklımdan geçirmiyorum..Araç karma tüketimde gazla 220 krş, benzinde 360 krş yakıyor...Yol bilgisayarı, 7.8 lt gösteriyor...Bursa-Ankara-Bursa toplam 800 km yol yaptım ve 140 tl gazla gittim geldim..Km de 189 krş yaktı..Hiç de kasmadım..Bazı zamanlar 160 la gittiğim oldu..Çünkü yol bitmiyordu..Yoksa 90 la gidip 5.5 lt yakmasını da bilirdim, kamyonların tırların arkasına takılıp
Aldığımdan beri aracın sadece mekanik ve elektronik değişen şeyleri bunlar; (modları yazmıyorum)
-Fren diskleri ve balataları ile fren yağı,
-Direksiyon yağı 1 kez motor yağı 5 kez antifriz 5 kez (3 yılda)
-Ateşleme bobini,bujiler(5 kez)
-EGR Valfi
-Triger takımı,V kayışı(2 kez)
-Debriyaj seti ve debriyaj bilyası ile şanzıman yağı
-Klima gazı ve su radyatörü
-Enjektörler
-Ön/Arka amörtisör setleri
-Hava debimetresi
Bu yüzden satmam
sıfırladım gibi bir şey oldu...
Otomobil dediğiniz insan gibidir..Siz bakmazsanız yağını suyunu koymazsanı hastalanır,arızalanır..Yani siz onu üzerseniz o da sizi üzer..Doğukan güzel temas etmiş..Yıllardır şahin kartal kullanan,o araçlarla yatıp kalkan ustalara giderseniz selamınız ya da bağınız var diye; aracı komaya sokması da normal..Alman ların sosyo-politik hali ile bizim insanımızın sosyo-politik hali bir değil..Bu yüzden ne istediğiniz de önemli..Bu araçlar dağa taşa vur arabası ya da şu hondayı kaşıyayım yok işte rollde siroccoya saplayayım gibi bir araba değil kanımca..
Bazı otomobiller vardır, tek birşeyde çok iyidirler..Diğerlerinden feragat ederler..Ama vectra c lerde özellikle size 4/4 lük bir hizmet var..Yani ekonomi mi, tasarım mı, güvenlik mi,prestij mi?Ne ararsanız her birini size sunuyor..