vectra c motor gec ısınması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arabalarınızda hiçbir sorun yok ve zararlı bir durum da yok...Böyle olması normal.Bence zafira ve diger modellerde de aynıdır (dizeller hariç) hiçbir anormallik yok

kısaca kronık problen dıyıp kurcalamamız gerek dıyoruz baska care yok

Arkadaslar gösterge bende de 5-10 dk sonra 80 i buluyor ama bu arada motor 1,5 dk da gaza geçiyor fakat gösterge daha geç hareket ediyor..benim düşüncem opellerin böyle bi özelliği olabilr..

arkadaşlar bu arada sabah kontağı çevirdiğinizde pilot konumda biraz bekleyin 30 saniye hemen çalıştırmayın bunu alışkanlık haline getirin çok hatta anormal fazla insan görüyroum bunu hiç yapmıyorlar

ayrıca sabah çalışır çalışmaz gaza basıp gitmeyin bekleyin biraz vakdiniz varsa rolantide 3-4 dakka araba çalışsın kendini bulsun

neler neler görüyorum adam arabayı sabah çalıştırır çalıştırmaz motora gaza abanıyor motor ısınsın diye ne kadar çok zararlı bir şey yazık yaw güzelim arabanın ömrünü yiyor kısaltıyor sonra araba 5 yaşına geldimi aracım gitmiyor bu araç neden yağ yakıyor derler

arkadaşlar bu arada sabah kontağı çevirdiğinizde pilot konumda biraz bekleyin 30 saniye hemen çalıştırmayın bunu alışkanlık haline getirin çok hatta anormal fazla insan görüyroum bunu hiç yapmıyorlar

ayrıca sabah çalışır çalışmaz gaza basıp gitmeyin bekleyin biraz vakdiniz varsa rolantide 3-4 dakka araba çalışsın kendini bulsun

neler neler görüyorum adam arabayı sabah çalıştırır çalıştırmaz motora gaza abanıyor motor ısınsın diye ne kadar çok zararlı bir şey yazık yaw güzelim arabanın ömrünü yiyor kısaltıyor sonra araba 5 yaşına geldimi aracım gitmiyor bu araç neden yağ yakıyor derler

mrb...yalnız opel araç kullanma kitapçığında, aracı ısıtmak için kesinlikle rolantide beklemyin yüksek devirlere çıkmadan hareket halinde motoru ısıtın diyo.ben 3000 deviri hatta 2500 ü geçmeden yola devam ediyorum.97 model vectra b aracımda yağyakma gibi herhangi bi sorunlada karşılaşmadım...bence bekleyerek ısıtmak yanlış.yalnız çalıştırmadan önce tüm ışıkların sönmesini beklemek gerek ve bunda size katılıyorum...

mrb...yalnız opel araç kullanma kitapçığında, aracı ısıtmak için kesinlikle rolantide beklemyin yüksek devirlere çıkmadan hareket halinde motoru ısıtın diyo.ben 3000 deviri hatta 2500 ü geçmeden yola devam ediyorum.97 model vectra b aracımda yağyakma gibi herhangi bi sorunlada karşılaşmadım...bence bekleyerek ısıtmak yanlış.yalnız çalıştırmadan önce tüm ışıkların sönmesini beklemek gerek ve bunda size katılıyorum...
ben de sana katılıyorum en doğrusu bu . benimki de hemen ısınmaz sabretmek gerek ısındıktan sonrasını düşün bu süre içinde :good:

Çalıştırıp 3-4 dk ısınmayı beklemek benzin sarfiyatından başka birşey değil. Eski karbüratörlü arabalarda yapılırdı bunlar, jikle çekilip beklenirdi bir süre. Kaldı ki kitapçıkta bile çalıştırıp gidin deniliyor.Sadece soğukken arabaya yüklenmemek lazım, bu doğru.Motor daha yaglanmasını bile tamamlamadan devirli kullanılıyorsa bu motora zarar verir...

çalıstırıp beklemek gereksız ama özellıkle otomatık vıteslerde sogukken fazla zorlamamak lazım

ben çalıştırıp bekliyorum ve bunu arabanın ekranında da görüyorum yakıt kontağı ilk çevirdiğimde 2.6 -2.4 de iken 2-3 dakka sonra 1.7 -1.6 -1.4 lere düşüyor ve yola çıkıyorum ve bence faydalısıda bu..

sabah gaza basın diyen arkadaşlar siz bilgisayarınızı benzin sarfiyatına göre ayar yapın bakın bakalım sabah motor soğukken gaza basdığınızda arabanın benzin sarfiyatı neyi gösteriyor 30-35 gibi astronomik litrelere tırmanıyor araba benim dediğim gibi 1.4 lere düşdümü zaten yola çıkdınızmıda hemen motor ısınıp kendini buluyor

normal sürüşe geçiyorsunuz sizin dediğiniz gibi motoru çalıştır git yapdınmı hem rolantide bile çok yakıyor hem motor soğuk olduğu için tekliyor bunun katbiratör enjeksiyonla bir alakası yok yani . en önenliside ben motorun tam ısınmasını kast etmedim bazı arkadaşlar okuduklarınıda anamıyor sanırım sonuçda tam ısınması değil 2-3 dakka rolantide kalması arabanın tam ısınması 30 dakkadan fazla sürer zaten benim dediğim arabanın kendini bulması nasıl sabah uynırsınız bir nefeslenip elinizi yüzünüzü yıkarsınız buda aynısı..

Son düzenleme:
Geri