- Konuyu Başlatan
Lpg nin enjektör tesisat bağlantılarını sökmelimiyim acaba lpg drn emin olmak için
Sony Z5 ile gönderildi
Sony Z5 ile gönderildi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Checkvalf pompanın içindemi yoksa üstünde beyaz kapaklı olan şeymi.şayet pompanın içindeyse 3 .farklı pompa bu.3 adet sağlam pompada da yaptı.geri dönüş valfi ise onu da farklı bir taneyle denedim ama şansa ikiside bozuktur belki.bahsettiğiniz checkvalf pompanın içinde mi ??
Sony Z5 ile gönderildi
benzin pompasını dış muhafazası ile tamamen söküp masaya koyduk.filtresini temizledik orjinal pompayı taktık ve motora benzin bastığı gidiş hortumunu dışındaki file tarzı birşey var onu hortumun üzerinden çıkardım orjinal hortum fabrikada takılmış olan yani.hortumda en küçük bir deformasyon yok öyleki kelepçelerin takıldığı yerlerde iz bile oluşmamış çatlak vs hiçbirşey yok.hatta buna rağmen yeni bir GM hortum ile de deneme yaptık ama olumsuz.hortum sağlam eminim şişme yapma varmı diye düşündük ama sapasağlam birşey ..
geri dönüş valfini yani sibop dediğiniz parçayı da sorunsuz olan bir tane ile denedik yine olumsuz.bu valfi test edebileceğimiz bir yöntem varmı ?mesela tersten hava bassak kaçak belli olmazmı diye düşünüyorum .
bugün aracı lpg ciye götürdüm benzinde kullandığım için stft ltft değerleri tamamen 0 olmuş bir güzel haritasını düzeltmiş yani.lpg ayarını en son ben yapmıştım ama kötü yapmışım
enjektör süreleri uçmuş stft yi ayarlayayım derken sürelere bakmamışım.2 -3 aydır çok yoğun zengin karışım ile çalışmış lpg de (1.69/0.89)oranında fark vardı arada.ustam süreleri eşitledi stft ve ltft ye göre de ince ayar yaptı.bu şekilde aracın benzinde boğulmuş olabileceğini söyledi haklı da tabi.ama ilginç olan lpg devre dışıyken de marş uzatıyordu neyse konu dağıldı biraz
şimdi yeni kalibrasyon ile deniycem 1 hafta kadar ama ümidim yok çünkü lpg devredışı ve harita sorunsuz iken bu sabah 3 marşta çalıştı.
benzin yolları üzerine yoğunlaşacam artık düzelmezse