Vectra C'de otomatik yanan park lambaları :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

aykal

Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar benim range roverde anahtara yani açma düğmesine bastığım zaman iç aynınlatma ile park lambalarını açıyor acaba bu sistemi bizim vectrayada uygulayabilirmiyiz ? Nasıl yaparız acaba . Ben kapı açma düğmesi bastığım zaman parklarında yanmasını istiyorum aynı arka plaka lambaları gibi açılsın diyorum :) Sizce nasıl olur ? Kİme yaptırmak gerekir mümkünmüdür ?

aykal bu konuda acılmıs bır suru konu var bunu herkes ıstıyor yanıde yapabılecek bırını gormedık cengıze(mokıa)sormak lazım

Arkadaşlar benim range roverde anahtara yani açma düğmesine bastığım zaman iç aynınlatma ile park lambalarını açıyor acaba bu sistemi bizim vectrayada uygulayabilirmiyiz ? Nasıl yaparız acaba . Ben kapı açma düğmesi bastığım zaman parklarında yanmasını istiyorum aynı arka plaka lambaları gibi açılsın diyorum :) Sizce nasıl olur ? Kİme yaptırmak gerekir mümkünmüdür ?
Aykal senin istediklerini yapabilecek birini tanıyorum ama Nevşehir'de,bu taraflara yolun düşerse hallederiz.Zor birşey değil senin istediklerin bence Opellerdeki can-bus araç kontrol sisteminden dolayı kolay kolay kimse elektrik tesisatına bulaşmıyor.

Son düzenleme:
Bence iyi bir elektrik/elektronikci bu işi yapılabilir. Bilindiği gibi, uzaktan kumanda ile kilitler açıldığında araçın bazı fonksiyonları serbest/aktif hale geliyor. Bu sistemden park lambalarına çekilecek bir tesisat işinizi halleder. Yanlız bu işlem o kadar basit değil, elektrik/elektronik işlemleri amatörce yapılmamalı. Elektrik kontağından çıkan yangınlarda yanan araçların durumu ne demek istediğimi açıklar.

aykal bu konuda acılmıs bır suru konu var bunu herkes ıstıyor yanıde yapabılecek bırını gormedık cengıze(mokıa)sormak lazım

Abicim valla arattırdım ama bi sonuç çıkmadı :confused: Yada yanlış mı arattım bilemiyorum ... Cengizzzzzzz abiiiiiiiiiiii nerdesin :D

Aykal senin istediklerini yapabilecek birini tanıyorum ama Nevşehir'de,bu taraflara yolun düşerse hallederiz.Zor birşey değil senin istediklerin bence Opellerdeki can-bus araç kontrol sisteminden dolayı kolay kolay kimse elektrik tesisatına bulaşmıyor.

Hmm teşekkür ederim ama yarın opel servisine gitmeyi planlıyorm ustamla aramız çok iyidir bakalım halledilebilirse beni kesinlikle kıracağını sanmıyorum eğer olursa yapılırsa burdada paylaşırım sizinle. :)

Ayrıca aklıma geldi bi ara Tech-2 ye bağlatmıştım aracı ve orda aydınlatma seçeneklari diye bir bölüm vardı acaba öyle halledilebilirmi ???

Bence iyi bir elektrik/elektronikci bu işi yapılabilir. Bilindiği gibi, uzaktan kumanda ile kilitler açıldığında araçın bazı fonksiyonları serbest/aktif hale geliyor. Bu sistemden park lambalarına çekilecek bir tesisat işinizi halleder. Yanlız bu işlem o kadar basit değil, elektrik/elektronik işlemleri amatörce yapılmamalı. Elektrik kontağından çıkan yangınlarda yanan araçların durumu ne demek istediğimi açıklar.

Savaş abi korkuttun vallahi beni :eek:

Savaş abi korkuttun vallahi beni :eek:
Hemen korkma Aykal, sakin ol, telaşlanma :). Belki basit bir elektronik devre ile bu iş çözümlenebilir. İşinin ehli olanlar için bazı işler çocuk oyuncağı gibidir. Benim tavsiyem acemi birine elektrik tesisatını kurcalatmaman yönünde. Bu tür işlerde bilgisi olmayanlar çok tehlikelidir. Her tulum giyip elektrik ustasıyım diyene güvenme demek istedim.

Hemen korkma Aykal, sakin ol, telaşlanma :). Belki basit bir elektronik devre ile bu iş çözümlenebilir. İşinin ehli olanlar için bazı işler çocuk oyuncağı gibidir. Benim tavsiyem acemi birine elektrik tesisatını kurcalatmaman yönünde. Bu tür işlerde bilgisi olmayanlar çok tehlikelidir. Her tulum giyip elektrik ustasıyım diyene güvenme demek istedim.

:):)

Saol Savaş abi bakalım önce bir servise sormayı düşünüyorum ne dersin ?

Gelişmelerden haberdar etbizi Aykal.Burda tuningci arkadaşa(elektronik müh.)senin istediğinin basitini ben kendi arabama yaptırmıştım alarm taktırırken.Uprade alarmı(kumandasız) açıp-kapatılırken hem h1'leri hemde arka stoplardaki iki sisi yakıyor,bayağı güzel oldu.

Son düzenleme:
:):)

Saol Savaş abi bakalım önce bir servise sormayı düşünüyorum ne dersin ?
Bu işi yetkili bir yerde yaptırmak en güzeli. VW grubunun yeni modellerinde aracı terk ettiğinizde kısa farlar belli bir süre yanıyor. Bu sistem araştırılıp uygulanabilir. Uzaktan kumanda ile kapılar açılıp kapanınca ( bagaj kiliti, benzin deposunun kapak kiliti gibi) bazı elektrik devreleri aktif/pasif hale geliyor. Teknik olarak bunların elektrik devresinden faydalanmak mümküm müdür, veya kapıları açınca iç aydınlatma devreye giriyor, bundan faydalanmak mı daha kolaydır. Bunların iyi bir şekilde araştırılması gerekir. Yoksa işin kolayına kaçıp kapı devresi ile park lambalarını birbirine irtibatla, kapılar açılınca iç aydınlatma ile beraber park lambaları da yansın. Buraya kadar tamam da akşam farları yakınca bu durumda iç aydınlatma da yanar. Onu da isteğe bağlı olarak başka bir anahtarla devreden çıkarmak mümkün. Bence böyle karışık bir piyasa işlemi yapılmaması için araç kurcalanmamalı diyorum.

Geri