Vectra C'de otomatik yanan park lambaları :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kapı kilit Swıc motorundan diyot ile kapı iç aydınlatma swıchine baglyacaksın.
Böylece Sen kumandaya bastığında kapı dili yukarı kalkerken diyot üzerinden kapı swıchini de tetikleyip iç aydınlatma zaman rölesini çekerek iç aydınlarman yanar. ve 5 sn sonra kendi kendine söner.

kapıyı açtığnda iç lambayı yaktğında diyot kapı kilit swıch ine ters woltaj geçmesini engeller.

Son düzenleme:
Bu işi yetkili bir yerde yaptırmak en güzeli. VW grubunun yeni modellerinde aracı terk ettiğinizde kısa farlar belli bir süre yanıyor. Bu sistem araştırılıp uygulanabilir. Uzaktan kumanda ile kapılar açılıp kapanınca ( bagaj kiliti, benzin deposunun kapak kiliti gibi) bazı elektrik devreleri aktif/pasif hale geliyor. Teknik olarak bunların elektrik devresinden faydalanmak mümküm müdür, veya kapıları açınca iç aydınlatma devreye giriyor, bundan faydalanmak mı daha kolaydır. Bunların iyi bir şekilde araştırılması gerekir. Yoksa işin kolayına kaçıp kapı devresi ile park lambalarını birbirine irtibatla, kapılar açılınca iç aydınlatma ile beraber park lambaları da yansın. Buraya kadar tamam da akşam farları yakınca bu durumda iç aydınlatma da yanar. Onu da isteğe bağlı olarak başka bir anahtarla devreden çıkarmak mümkün. Bence böyle karışık bir piyasa işlemi yapılmaması için araç kurcalanmamalı diyorum.

Savaş abi bizim vectrada anahtara ilk basışta sadece sürücü kapısını açıyor 2 kere basınca tüm kapılar,bağaj,depo kapağı,arka plaka lambası ve kapıyı açmasakta tüm iç aydınlatmayı açıyor zaten. Bakalım servis halleder sanırım ya :rolleyes:

Kapı kilit Swıc motorundan diyot ile kapı iç aydınlatma swıchine baglyacaksın.
Böylece Sen kumandaya bastığında kapı dili yukarı kalkerken diyot üzerinden kapı swıchini de tetikleyip iç aydınlatma zaman rölesini çekerek iç aydınlarman yanar. ve 5 sn sonra kendi kendine söner.

kapıyı açtığnda iç lambayı yaktğında diyot kapı kilit swıch ine ters woltaj geçmesini engeller.

Saol cengiz abi bu dediğini tabiki ben ne anlarım nede yapabilirim :) Ama yapılabiliyor yani ?? İyi sevindim valla bakalım deneyelim ozaman ...

yanıyor ama

bende 2004 vectra var bu işlerden anlarım ben biraz farların altına şerit led taktım ben fardaki iç lambaya paralel olarak kapıyı kilitlediğim zaman veya açtığım zaman tamamen yanmasada ledlerin yanıp söndüğünü gördüm daha sonra iç park lambalarınıda led taktım(takacak olan arıza vermeyeninden alsın) onlarda yaplaşık 20 30 kez yanıp sönüyor arka plakalara da taktım zaten onlar kapıyı açınca yanıyordu şimdi kilitlediğim zaman onlarda aynı yanıp sönüyor yanıp sönmesi seni tatmin edecekse tavsiye ederim benim çok hoşuma gitti ayrı bir hava katıyor arabaya

Geri