vectra - far ampülü değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mbuğra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mbuğra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2004 model vectramın bu sabah sol ön farının kısa ampulunun calışmadığını gördüm. Kitabında yazdığı şeklide arkasındaki plastik kapağı cıkartıp, sola çevirerek açmaya çalıştım ama malesef zorlamama rağmen açamadım. Acaba çevirirken herhangi bir tırnak açmak, yada bastırmak mı gerekiyor?

aynı şekilde tavsiye edeceğiniz beyaz ışık veren ampül tipi nedir? sanırım h7 tipi ampül kullanılıyormuş vectralarda. yardımcı olursanız sevinirim.

2004 model vectramın bu sabah sol ön farının kısa ampulunun calışmadığını gördüm. Kitabında yazdığı şeklide arkasındaki plastik kapağı cıkartıp, sola çevirerek açmaya çalıştım ama malesef zorlamama rağmen açamadım. Acaba çevirirken herhangi bir tırnak açmak, yada bastırmak mı gerekiyor?

aynı şekilde tavsiye edeceğiniz beyaz ışık veren ampül tipi nedir? sanırım h7 tipi ampül kullanılıyormuş vectralarda. yardımcı olursanız sevinirim.

Bendeki xenon olduğu için benzerdir diye tahmin yürütüyorum, emin değilim. Çevirdiğin kısım soket kısmıdır tahminimce. Onu çevirip çekmen gerekir. Sonrada ampulü tutan çengelleri çıkarıp ampulü çıkarmak gerekiyor.
Tavsiyem her zaman Osram Nightbreaker serisidir. Sislere ve uzunlarada tavsiye ederim...

Geri