Vectra GT Anlık tüketim

odabasalparslan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Mar 2011
Mesajlar
398
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Herkese iyi akşamlar.Arkadaşlar hafta sonu Niğde'den Mersin'e gidip geldim.Tamamı otoban ve ortalama 25krş gibi lpg yaktı.(lpg 2,76 idi)Döndükten sonra lpg bitti ve 50TL lpg aldım.Ş.içinde 125km de bitti(40krş eder :( ) Lpg bitince yine 50 Tl aldım ve denedim yine aynı.Bugün servise gittim ve bir anda yakıtın bu derece ykselmesi normal değil kaçak olabilir dedik ve kontrol ettik.Kaçak yok.Bu arada anlık tüketim değerinin normalden yüksek olduğunu gördük.Anlık tüketim 1,5-1,6 Lt.O2 sensörü ve debimetrenin yenisini takıp denedik ama yine normale düşmedi.Aklımıza bi çözüm gelmedi.Ne yapsak sizce?
 
ateşleme sistemini : buji,buji kabloları ve bobini kontrol edin bnce,buji çekişi etkilediği için yakıta etkisi cok olur,hava debimetresi o2 sensörü sağlamsa emme monf da kaçak varmı,daha sonra egzoz kaçağı varmı baktırınız.Egzoz kaçağını önemsemeyiz ama gene çekiş ve yakıtı etkiler.Katalizör varmı? Dolmus olabilir. Ayrıca aracnızn yağı suyu tam mı onuda bi gözden geçirin derim.Hiç bişey yapmadan bunları kontrol edip sıkıtı yoksa lpg sistemine geçin derim ;)
 
konu dısı ama keske bu tarz araclara lpg takılmasa :(

Araç normal ecotec bence tap log lik :D Bi egzantrik headers var lpg ye mani değil :) Ama keske benzin ucuz olsada hiç ugrasmasak hiç birimz ama nerdee hayal :)
 
EGR valfi, gaz kelebeği, emme manifoldu temizlenmeli, hava filtresi temiz değilse yenisi takılmalı, bujiler lpg bujisi olmalı, neredeyse akü bile tüketimi performansı etkileyecek şeyler.
 
benzindeki anlık tüketim nasıl ,rölanti kaç devirde,araç yüksek çalışıyor bence, anlık tüketim 1,2 olmalı....
 
benzindeki anlık tüketim nasıl ,rölanti kaç devirde,araç yüksek çalışıyor bence, anlık tüketim 1,2 olmalı....

0.9-1.1 normal değerler, benimkinde de 1.2-1.3 görünüyor temizlik vakti gelmeye yakın
 
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.Söylediğiniz tüm parçalar zamanla bakımı yapılmış, sıkıntı varsa değiştirilmiştir.Bakımları hiç aksatmam.Egsoz değişeli 1 ay oldu.Araç rolantide 0,9 devir civarında çalışıyor ama anlık tüketim 1,5 1,6 LT civarı sorunda bu sanırım. Bu arada ben de lpg kullanıp aracımın orjinalini bozmak istemem ama benzin fiyatları malum :(
 
Siz gaza çok yükleniyo olmayasınız? Ortalama kaç km/h'la kullandınız arabayı.
 
motor sıcaklık sensoru motora yanlış bilgi vermesin ona bir bakın önce
 
Geri
Üst