vectra manuel şanzıman ötme

bi efsane

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
İyi akşamlar arkadaşlar
Sorunum şu: arabam vectra 1.6 motor manuel şanzıman 125 bin kmde. Bundan 3 bin km önce seyir halindeyken sol önden çıt çıt diye bilya sesine benzer hızlandıkça artan ses vardı en son şanzıman kitlendi.aracın şanzımanı nı söken usta dislilerde bi şey olmadını sadece prizdirek bilyasinin dağıldığını onu değiştirdiğini söyledi.ilk zamanlarda sadece yokuş aşağı işlerde 4.viteste gazdan ayağımı çektiğinde az bi uğultu vardı.ama bu ses artık her viteste rampa inerken yada düz yolda gazdan ayağımı çektiğimde gelmeye başladı..üstelik seyir halinde boşa attığımda yine ses devam ediyor..yani sadece araba gaza azda olsa bastigimda ses kesiliyor..durur vaziyette herhangi bir ses yok..şanzıman yağını ep 75 yağ koymuş..ben kitapçığına baktım sadece katolog nosu var oda 19 40 768 ..
Ayrıca bu şanzımanı yapan ustaya motoru da sifirdan yaptırdım..yağ yakıyordu öncesinde..sizce şanzıman değişmeli midir..yoksa sökülür se tekrardan yapilabilirmi ..çok kararsızım az parada istemiyorlar.. Sorun hakkında yardimlarinizi bekliyorum arkadaşlar

Prizdirek bilyası, %99 prizdireki de bozar. Ses varken kullanınca, prizdirek bozuluyor, bilye girdiği prizdireki zedeliyor. Ötme yapar. Aynı zamanda tarifiniz ayna maruti ötmesine de benziyor. Ayrıca rulmanlarda öter, açınca yenilemekte fayda vardı.

Yağ içinde önerim:
Mobil 75 90 Tam sentetik yağ öneririm.
Üstüne yoktur. 0 araç alınca bile değişilmesini öneririm.

Sağolun emre bey..diyelim ki sorun bu parçalarda bunlar şanzıman dan ayrımı satılıyor..çıkma yada sıfır bulabilirmiyim..bulsam dahi bu parçalar pahalı olur ve randıman verirmi sizce..yoksa 800 tl ye çıkma f17 var bi tane ..aslında ben yaptirmak istiyorum fakat yine ses yapar diye sökülen şanzıman ayar tutmaz derler ya ..ilk arabam 5 yıldır biniyorum..dahada binmeyi düşünüyorum..çıkma parça nın ömrü ne kadar olur bilinmez..

Sağolun emre bey..diyelim ki sorun bu parçalarda bunlar şanzıman dan ayrımı satılıyor..çıkma yada sıfır bulabilirmiyim..bulsam dahi bu parçalar pahalı olur ve randıman verirmi sizce..yoksa 800 tl ye çıkma f17 var bi tane ..aslında ben yaptirmak istiyorum fakat yine ses yapar diye sökülen şanzıman ayar tutmaz derler ya ..ilk arabam 5 yıldır biniyorum..dahada binmeyi düşünüyorum..çıkma parça nın ömrü ne kadar olur bilinmez..

800tl bedava.

Hangi araçtan çıktığına bağlı parça. Aracın üzerinde temiz şanzuman alıp, söktürmenizi öneririm.

Geri