Vectra ve Bora

ya iste ikisininde fiyati asagi yukari ayni. o yüzden bu iki arabayi kiyasliyorum.
vectrayi tercih eden cok gibi görünüyor ama hantal bi araba oldugunuda okudum, ve kasislere girdiginde cok ses cikardiginida duydum.
Vaktin varsa İzmir'e gel benim 13 senelik aracımla bir tur at. Bakımsız her araç ses yapar. Bu tür araçlarda adi, sıradan yedek parça kullanmazsan, bakımlarını da zamanında yaptırırsan uzun süre başın ağrımaz. Ben Bora için kötü araç demiyorum. Ödenen paranın karşılığı olarak tereddütsüz Vectra der 2.0 olanını öneririm. Hantallık bakımından haklı olabilirsin, ben de 1.6 Vectra'ların biraz hantal olduğunu duydum, o nedenle 2.0 olanını tercih ettim. İllaki 1.6 olacağım ve araç da hantal olmasın diyorsan araca bazı ilaveler yaptırabilirsin.

ben bora dıyrum confor esnetıklık ve yol tutusu cok basarılı

tabi öncelikle bora mi vectra mi sorusunun cevabini bulduktan sonra, vectraya karar verirsem, ondan sonra düsünürüm 1.6 , 1.8 mi dizel mi vs vs.
Burasi opel forum oldugu icin vectrayi savunanlar cok olacak.
ama beni ikna etmelisiniz vectra icin.

yani bora bi alt segmentde dogru.
ama bora VW nin arabasi. VW ne kadar saglam araba yaptigi ortada gerek motor gerek kaporta bakimindan. TR de VW diyince opeli soran bile olmaz.
Cünki opelin genel olarak arabalari VW den daha alt kategoride.

Almanyada opel vw yi hic gecememistir.

simdi neden vectra alayim sapasaglam tas gibi bora dururken? Misal yani...

İyi de o zaman neden konu açtın ki? Al Bora'yı kurtul. Sen zaten kararını vermişsin, bizlerden de fikrini okeylememizi istiyorsun.

Yok siz yanlis anladiniz beni.
Ben karar vermedim. Hangi araba agir basarsa onu alacam.
Ben demin Bora hakkinda bildiklerimi yazdim. Yanlisda olabilir.
Yanlis ise söyleyin.

Ben ne Boraya bindim sürdüm, nede Vectraya binip sürdüm.

Tecrübe edenlerin fikrini almak istiyorum.

İyide sen zaten VW'nin Opel'den daha kaliteli ve sağlam olduğunu biliyorsun, Opel'in VW karşısında tutunamadığını da ifade ediyorsun. Biz şimdi Opel iyi dersek seni kandırmış oluruz :). Bana kalırsa sen aynı soruyu bir de VW formlarında aç, bakalım onlar ne diyecekler. (Bizlerin ortak fikri iki aracın da kategorileri farklı. Biz Opel'cilere göre Vectra ile Passat, Bora ile Astra karşılaştırılmalı.)

Iyide benim bildigim dogru olmak zorunda degilki :)
Belki yanlisda biliyor olabilirim.
Galiba bu sorunun cevabini ögrenmek icin iki arabayida alip binip sürmem lazim.
Yada kiralayip denemem lazim. ;)

Peki Vectranin dizelleri nasil? Mesela Vectra ya karar verdim.
125 Beygirlik 2.2 Dizelleri nasil? Yada 125 Beygirlik 1.8 Benzinli olani?

demin baktim vergilerine

2.2 dizel olursa vergisi 1221 TL
1.8 benzinlinin vergisi 526 TL

nerdeyse 700 TL daha fazla ya

Herhalde benzinliye binmek lazim :)

ya iste ikisininde fiyati asagi yukari ayni. o yüzden bu iki arabayi kiyasliyorum.
vectrayi tercih eden cok gibi görünüyor ama hantal bi araba oldugunuda okudum, ve kasislere girdiginde cok ses cikardiginida duydum.

Hantal oldugunuda nereden cıkartınız kulaktan duyma sozlere hemende ınanırız bırde yolunuz buraya dussun bırde benım aracı deneyın 1200km 1600cc 100kw yeterlı degılmı.kasislerde ses olayın dogru ama ses bir arıza teskıl etmıyor yapısı geregı sert suspansıyonlara sahıp vede bende oldukca basarılı

tabi öncelikle bora mi vectra mi sorusunun cevabini bulduktan sonra, vectraya karar verirsem, ondan sonra düsünürüm 1.6 , 1.8 mi dizel mi vs vs.
Burasi opel forum oldugu icin vectrayi savunanlar cok olacak.
ama beni ikna etmelisiniz vectra icin.

yani bora bi alt segmentde dogru.
ama bora VW nin arabasi. VW ne kadar saglam araba yaptigi ortada gerek motor gerek kaporta bakimindan. TR de VW diyince opeli soran bile olmaz.
Cünki opelin genel olarak arabalari VW den daha alt kategoride.

Almanyada opel vw yi hic gecememistir.

simdi neden vectra alayim sapasaglam tas gibi bora dururken? Misal yani...

Bora konusuna gelınce bora wv grubunun passat ve golf arasına sıkısmıs uvey evlat muamelesı gormus klas ama vectra ıle karsılastırılamayacak kadar bos bır araba bende yukarda belırttıgım gıbı daha once dusundum borayı ama vectra b1 yada b2 ile asla mukayese edılemez

Geri