Vectra'nın ilk çalışmada çıkardığı garip ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

simurg

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
benim 96 vectra gls ilk çalıştırdığım anda bir süre yaklaşık 1 dakika kadar motordan sanki modifiyeli araç gibi garip bir monifold sesi geliyor bu sürede devir 1000'in biraz üzerine çıkıyor 1 -2 dakika kadar sonra rölanti 800 ciavrına geliyor ses kesiliyor. Ustaya sordum motor kendini ısıtıyor o ses ondan dedi hata kodu falan da yok, eksoz yeni anlamadım ama garip yani.
Arkadaşlar vectrası olan varsa görüş istiyorum ses normal mi sizce?

1000 devirin üstüne çıkma olayı bende de oluyo... ama ses hakkında bişe diyemeyeceğim..

dostum sugkken otomatık cigle devrede olur yuksek calısır gayet normal. o ses akunun yanında sıyah kutu gıbı bı motor var hava motoru o sesde ondan gelıyor sabahları az bı sure calısır o motor

astrammm' Alıntı:
dostum sugkken ototık cigle devrede olur yuksek calısır gayet normal. o ses akunun yanında sıyah kutu gıbı bı motor var hava motoru o sesde ondan gelıyor sabahları az bı sure calısır o motor

aynen senin dediğin gibi. Çok normal herhangibir arıza sebebi değil

yalçın' Alıntı:
bu bir arızadır diğer arkadaşlara katılmıyorum
arızan ise
aracının manifoltunda çatlak var ilk çalışmada 1 / 2 dak kadar sesli çalışır manifolt ısınınca ise muhtemel sesi minimuma düşer
eksoz manifoldunun üzerinde ince koruma kapağı var 4 civatası var motor soğukken sökülürise çatlak gzle görünür tipik bir vectra arızası
kaynağıda mümkün fakat ya argon yada kum kaynağı denenbi tür ile yapılırsa uzun süre sorun çıkarmaz
yan ürünleride var ama tavsiye etmem orj al yada tamir ettir
arabana ise zararı yok
MODİFİYELİ ARAÇ SESİGİBİ SES ISITICI ÇIKARMAZ O DAHA SESSİZDİR
DİĞER ARKADAŞLAR YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞMIŞ FAKAT SESİN SEBEBİ KESİNLİKLE EKSOZ ÇÜNKİ MANİFOLT ISITICI SİSTEM HER MARŞA BASILDIĞINDA ÇALIŞMAZ

malesef sana katılmıyorum bu sesi bende birkaç servise(ÖZEL ve YETKİLİ)servise sordum.Hepsi normal dediler...bu arada manifoldu'da kontrolettirmiştim.

yalçın' Alıntı:
bu bir arızadır diğer arkadaşlara katılmıyorum
arızan ise
aracının manifoltunda çatlak var ilk çalışmada 1 / 2 dak kadar sesli çalışır manifolt ısınınca ise muhtemel sesi minimuma düşer
eksoz manifoldunun üzerinde ince koruma kapağı var 4 civatası var motor soğukken sökülürise çatlak gzle görünür tipik bir vectra arızası
kaynağıda mümkün fakat ya argon yada kum kaynağı denenbi tür ile yapılırsa uzun süre sorun çıkarmaz
yan ürünleride var ama tavsiye etmem orj al yada tamir ettir
arabana ise zararı yok
MODİFİYELİ ARAÇ SESİGİBİ SES ISITICI ÇIKARMAZ O DAHA SESSİZDİR
DİĞER ARKADAŞLAR YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞMIŞ FAKAT SESİN SEBEBİ KESİNLİKLE EKSOZ ÇÜNKİ MANİFOLT ISITICI SİSTEM HER MARŞA BASILDIĞINDA ÇALIŞMAZ

katılıyorum aynı ses benim komşunun GLS sinde de vardı manifoldu değiştirtti düzeldi...

ben manifalda baktırdım çatlak falan yokmuş hatta emin olmak için Opan'a gittim bi tanıdık vasıtasıyla 1-2 saat baktı tanıdık usta sorun yok dedi. Zaten sabah ya da akşam ilk çalıştırmada oluyor. Yani motor soğukken öyle çok gürültülü bir ses değil ilk çalıştırmada motor kapağını açınca duyuluyor işte bazı arkadaşlar "ne o araç modifiyeli mi" falan deyince dikkat ettim zaten 50 saniye sonra falan kesiliyor ses ki zaten o anda da devir düşüyor. Yani devirin düşmesi sesin kesilmesi aynı anda oluyor.
Monifald çatlaması oplede kronik değil bence o renault araçların kronik sorunu özellikle cliolarda, 1. kuşak megane ve kangolarda...

Artık ustalara güveneceğiz seste artma yok 10 yaşında araç sorunları başlamıştı çoğunu çözdüm gerçi ama çıkıyor işte bide pahalı olmasa parçaları. işte opel sevgisi bi de OSTİM oto sanayide çıkma parçacı tanıdıklar olmasa vectrayı bu kadar severmiyim bilmem.. ama yinede sevilir...
Herkese teşekkürler...

ses nasıl bi telefonafalan kayıt etsen bizimkindede bi ara öle acayip ses geliyodu arabayı yıkarken bujileri ıslatmısım ondanmıs sen yaptınmı öle bişey :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri