Vites geçişlerindeki sarsıntı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cebelli59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cebelli59

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
1.4 Active select sahibiyim. Vites geçişlerinde önceye kıyasla bariz sarsıntı yaşıyorum. Özelikle Ankara trafiğinde dur-kalk yaparken geçişlerde acayip sarsıntı yapıyor. Active Select kullanan arkadaşlar sizde de böyle bir sorun var mı? Havaların soğuması böyle bi şeyi tetikliyor olabilir mi? Ya da en son Shell nitro+ la fulledim depoyu onun bir etkisi olabilir mi?

Ynt: Vites geçişlerindeki sarsıntı.

Ek olarak manuele aldığımda vitesi kendim düşürüp-yükselttiğimde de aynı sarsıntıyı yaşıyorum.

Daha once boyle bir problem yoktuda yeni olduysa servise gosterin. 

yanlış hatırlamıyorsam forumda birisi böyle bir sorun yaşamış ve AS nin beyni serviste bu yüzden değişmişti.

Cebelli59 link' Alıntı:
1.4 Active select sahibiyim. Vites geçişlerinde önceye kıyasla bariz sarsıntı yaşıyorum. Özelikle Ankara trafiğinde dur-kalk yaparken geçişlerde acayip sarsıntı yapıyor. Active Select kullanan arkadaşlar sizde de böyle bir sorun var mı? Havaların soğuması böyle bi şeyi tetikliyor olabilir mi? Ya da en son Shell nitro+ la fulledim depoyu onun bir etkisi olabilir mi?

merhaba, sorununuza çözüm bulabildiniz mi, çünkü bende son zamanlarda, özellikle düşük devirdeki vites geçişlerinde bunu yaşıyorum, aracım 14.000 de, henüz ilk bakıma girmedi.

ulas79 link' Alıntı:
yanlış hatırlamıyorsam forumda birisi böyle bir sorun yaşamış ve AS nin beyni serviste bu yüzden değişmişti.

Şanzıman beyni değişen benim araçtı. Vites geçişlerinde özellikle yüksek hızlardan ışıklarda dururken durma noktasına yakın araç ileri doğru atılma hareketi yapıyordu. 3 servise gösterdim ve sonunda Düzce opel servisi tanıdık olması sebebiyle aracı uzun süre yüksek hızlardan durma şeklinde test etti, 4-3 ve 2-1 geçişlerinde sorun olduğunu bu nedenle şanzıman beyni değişimi yapıldı.

Not: Servislerin genel cevabı bu modellerde sarsıntılıdır demelerine aldırmayın ve iyi bir ustaya gösterin.

benim aracta o şekilde vites küçültmelerde ya da araç durma noktasına geldiğinde sorun yok ama düşük devirde vites değişirken bir üst vitese geçerken (sadece düşük devirde vites değişirken hissediyorum bunu ben) çok ciddi olmasada hafif bi sarsıntı yığılma gibi birşey oluyor bu da hafif ama dikkat edersem hissediliyor önceye kıyasla.. bakalım ilk bakıma götürdüğümde anlicaz artık..

Geri