vites kutusunda sorun var 1 2 yi bazen bulamıyor

OSMANLI_TORUNU

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar aracın vitesinde bi sorun var araç yürüyo vites geçiyo ama bazen 1 i bulmuyo bazen 2 yi bazen geriyi üsten içini açtım baktım vitesin geçmesini sağlayan plastik bir parca var onun içindeki contalar falan dağılmış galiba sorun onda çünkü şanzumadan olsa vites hiç geçmez bu konuda bilgisi olan varmı bide o parcanın fiyatı nedir bilen varsa yardımcı olursa şimdiden tsk ederim

arkadaşım benim araçtada bu tür bir proplem vardı... vites 1 e ve geriye geçmiyordu... ısınana kadar geçmiyordu... en son 1 e hiç geçmez oldu 1 e atıyorum 3 e geçiyordu... viteslerin birbirine geçmesini sağlayan senkromeç arızalanmış ve 1 nci vitesi bozmuş... senkromeç değişti ve 1 nci vites dişliside değişti... 250 ytl ye maloldu... işçilik hariç...

topuzun altındakı kısım boşluk yapmıssa ayarıda bozulmustu sanzuman tarafındna ayar yapılınca duzelır

benim aracımda sadece soğukken 2 ye çok zor geçiyor ama acaip zor geçiyor hatta bazen 2. vitese atayım derken araba iyice yavaşlıyor. Bunun sebebide bahsetmiş olduğunuz sebeplerden midir acaba?

benim aracım da 1 i bazen bulmuyo 3 e geçiyordu özellikle 2. vitese geçmekte çok zorlanıyordu. şanzımana ayar yaptırdım tamamen düzeldi. eğer dişliyi bozmamışsa şanzıman ayarı sorunu ortadan kaldırıyor.

arkadaşlar aracın vitesinde bi sorun var araç yürüyo vites geçiyo ama bazen 1 i bulmuyo bazen 2 yi bazen geriyi üsten içini açtım baktım vitesin geçmesini sağlayan plastik bir parca var onun içindeki contalar falan dağılmış galiba sorun onda çünkü şanzumadan olsa vites hiç geçmez bu konuda bilgisi olan varmı bide o parcanın fiyatı nedir bilen varsa yardımcı olursa şimdiden tsk ederim

araba vitesteyken vites kolu aşırı derecede sağa sola oynuyor mu?
bi boşluk varmı viteslerdeyken...

eğer varsa vites kolu mekanizması vardır,
onu değişmeniz gerekecektir...

eğer viteslerde fazla boşluk yoksa, arkadaşların dediği gibi bi ayar olabilir...

ama bana vites kolu mekanizması gibi geldi..
benimde başıma gelmişti çünkü... 1,2 ve 5. vites yoktu, mekanizmanın içindeki plastik parça kırılmıştı :=)

Orjinal GM si 200YTL civarlarındaydı...

geçmiş olsun

Geri