Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
araç lpg limi benzinlimi onuda yazsaydın keşke ? otomatik olunca biraz daha irdelemek lazım , ancak kullanınca düzeldi kendi kendine geçti hesabı yanlış hiç bir zaman nedensiz olarak bu dediklerin olmaz elbet vardır bi yerde bi kusuruHer zaman en ufak bir problemde sanayiye gitmemeye özen gösterenlerdenim. Bayramın 3 ncü günü Manavgat'tan Alanya'ya gitmeye karar verdik. Yola çıktıktan 15-20 Km sonra (16. Gaza basinca motor tekliyor 16.1. Bu sorunda hemen ateşleme akla gelir ancak ister lpg de ister benzinde olsun yakitin yeterli gelmemesi problemi ilk incelenecek kriter olmalidir.) gaz verince araçda titremeler ve çekişde isteksizlik oluşmaya başladı. Motor arıza ışığı yanmayınca aklıma (otomatik) ilk önce şanzuman geldi. Kenara çekip vites boştaykende gaz verince motor teklemeye devam edince içim rahatladı. Bir iki yeri kontrol ettim sorun bulamayınca, distribütör kapağını sökmeyi düşündüm ama yanımda onu açacak anahtar olmayınca vazgeçtim. Yola çıkıp gaza fazla yüklenmeden Alanya'ya kadar gittik. Aracı park edip bir saat kadar dolaştık. Manavgat'a dönmeye karar verdiğimizde aracın daha rahat çalıştığını, az bir süre sonrada teklemenin kaybolduğunu farkettik. Bu arada araca benzin almadık, herhangi bir yerini kurcalamadık. İkigün evvel aracı sağa sağlam park ettik, 15-20 km kadar sorunsuzca yolculuk yaptık, 50-60 km kadar aracın motoru durup dururken tekledi, bir saatlik parkdan sonra motor tekrar düzeldi. Dün de İzmir'e doğru yola çıktık 550 km boyunca tık demedi, ihtiyar ortalama 100 km de 7,5 lt yakıt tüketimi ile 1200 km gitti-geldi. (5 büyük kişi, full bagaj, hatta yolda bir iki şey aldık yer kalmadı diye onları da arkadaki araca pasladık). Yani bazen kurallar değişebiliyor. Böyle geçici bir arıza yaşadım, yakıtta su olsa, enjektörlerden biri tıkansa, ateşleme sisteminde bir arıza olsa araç rölantide saat gibi çalışmazdı.
Araç benzinli. Elbette herşeyin bir nedeni vardır. Benim burada asıl vurgulamak istediğim bu tür yardımcı tabloları inceleyerek aracımın şurası veya burası arızalı olabilir diye aracı hemen sanayiye çekip biryerlerin kurcalanmasını engellemektir. Araç otomatik vites olunca ister istemen insanın kulağının biri şanzumanda oluyor. Şanzuman temize çıkınca, motor arıza ışığı da yanmayınca motordaki teklemeyi fazla önemsemedim. Aracın gazına hafifce basınca motor teklemiyordu, rampa çıkışında veya kalkışda fazla gaz verince oluyordu, arıza ateşleme sistemi veya yakıt sistemi ağırlıklı olduğu için o yüzden fazla önemsemedim. Dün gene aracı denedim, maşallah tık yok.araç lpg limi benzinlimi onuda yazsaydın keşke ? otomatik olunca biraz daha irdelemek lazım , ancak kullanınca düzeldi kendi kendine geçti hesabı yanlış hiç bir zaman nedensiz olarak bu dediklerin olmaz elbet vardır bi yerde bi kusuru