X20XEV Z20LE* Motorlar Dikkat

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 34NVL80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Düşünceleriz

• Kullanılan toplam oy
    31
yaw ii iş atla deve olayına dönmüş, resmini çizdirir sonra verir parasını döktürürsün ,paraya bakar.
yapılmayacak iş değil bir sürü iş bekleyen yatan dökümcü var. yurt dışından kastırmayın gümrük vergi bi tane numune alın burda döktürün:D
yada siz çizin ölçülendirin döktürün hurda demir alüminyum çok memlekette...
ah keşke öyle basıt olsa beratım kalıp kaça maal oluyo bi bilsen :) 15000 den başlar en az ve kaç kişiye kaç tane satılacağı da önemli ve kaç tl den ve buda ticarete girer işte bunu istemiyoruz ok ama o aşamaya gelirse ayrıca ticarethanelerlede konuşulur şu an nabız yoklaması ve durum değerlendirmesi+ mühendislik açıdan yapılanma ve yapan firma ile aramızdak,i yazışmalar ölçümler vsvs çalışmalara devam bakalım

esat kardeşim öyle çok konuştukki bilemezsin
bizse önce yazalım tartışalım ne olacak diye sonra duruma isteğe göre ürettirelim dedik daha doğru diilmi ?

e burda ne güzel kardeşim falan yazarken özel mesajdan da hoş şeyler yazabilirdiniz. bana doğru yolu göstermeye çalışmak :) .. neyse

ben cebecideki elemanı sorarken onun yaptıracağından daha iyisini daha ucuza yaptırabilirim bunu belirtmek için sordum.kendisi bundan önce 100 tane replika mantzell yaptırmıştı. tanımıyorsanız daha iyi. ben bile yaptırırım dilerseniz... yurtdışından daha iyi yaptırırım hatta. hiç yurtdışına çıkmayın

ama düşünceniz güzel.. kardeşiniz de baştan lexmaul un kalıbını alıp döktüreceğiz dese daha iyi olurdu yanlış mı ?

konu dışına çıkılmasın yapmaya karar verirseniz ben bile fiyat verebilirim size. yazılanlara yorum yapmadan önce sormak daha güzel.

ah keşke öyle basıt olsa beratım kalıp kaça maal oluyo bi bilsen :) 15000 den başlar en az ve kaç kişiye kaç tane satılacağı da önemli ve kaç tl den ve buda ticarete girer işte bunu istemiyoruz ok ama o aşamaya gelirse ayrıca ticarethanelerlede konuşulur şu an nabız yoklaması ve durum değerlendirmesi+ mühendislik açıdan yapılanma ve yapan firma ile aramızdak,i yazışmalar ölçümler vsvs çalışmalara devam bakalım

1- Resim Çizimi: Döküm tekniğine ve malzemenin metalürjik özelliklerine uygun olarak şekil ve ölçü tespiti.
2- Model Yapımı: Kalıplama tekniği ve boyut değişimlerini göz önünde tutarak, kolay işlenen bir malzemeden, dökülecek parçanın bir geometrik benzerini imal etmek. Model üzerinde, esas parça ile ilgisi olmayan, fakat döküm tekniğinin gerektirdiği eklentiler bulunur.
3- Maça Yapımı: Döküm sırasında boş çıkması istenen yerlerde, iç şekillendirmeyi sağlayacak özel kumdan yapılmış parçaların yapımı.
4- Kalıplamak: İçine döküm yapılacak boşluğu elde etmek amacıyla özel kalıp kumu kullanarak, model şeklinin negatifi olan çukurlukla elde edilmesi. Maçalar kalıp içine, maça başlarında oturtularak yerleştirilir.
5- Ergitmek ve Dökmek: Yeterli bir akıcılık kazanacak şekilde ergitilen metal, özel akıtma kanalları vasıtasıyla kalıp içine doldurulur.
6- Temizlemek: Dökülmüş parçaların katılaşmasından sonra döküm sırasında gerekli olduğu için parçayla birlikte dökülmüş bulunan kısımlar kopartılır. Parçaların bütün iç ve dış yüzeyleri yapışmış kumdan temizlenir, fazlalıklar taşlanır.
7- Kontrol: Dökülmüş parçalar kimyasal analiz, iç yapı, mekanik özellikler, ölçü ve toleranslar, yüzey düzgünlüğü ve çatlak gibi hususlarda kontrol edilir.

kalıba 1500 lira vermeye gerek yok abi kim dedi onu köpükten yapıyosun kalıbı dökerken buharlaşıyor bide kum lazım :D

yani sen dökümcüye çizim ve ölçüleri ver bir potada ister 50 ister 500 tane döker sana.

Destek olun köstek değil

öyle deme 15000 lira diyorsun ama 1500liradan 10 kişiye satılsa... ;) parçalar ucuz değil Miliyorsun malesef :)

:D:D:D 500 den sat sürümden kazan hemencecik zengin olayım dersen işin yaş.

hatta 300 den sat adın duyulsun sonra başka parçalarda üretirsin illa en büyük karla mı sokmak lazım vatandaşa.:D:D:D

:D:D:D 500 den sat sürümden kazan hemencecik zengin olayım dersen işin yaş.

hatta 300 den sat adın duyulsun sonra başka parçalarda üretirsin illa en büyük karla mı sokmak lazım vatandaşa.:D:D:D
+ Konunun ince detaylarından fazla anlamam ama ortada şöyle bir gerçek var. Vectra B lerin birçoğunun manifoldları çatlaktır, malüm bu parçanın onarımı yoktur, yenisi ile değiştirilir. Orjinal ürün de pahalı sayılır. İşte fırsat. Hesaplı fiyattan piyasaya sunulursa neden almayalım ki? Bir taşla iki kuş birden vurmayı kim istemez ki? Benim maniflodda çatlak var, fiyat uygun olursa ben de değiştirmeyi düşünürüm. Yani fiyat uygun olursa VARIM.......

Geri