Xenon far cezası var mı??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yuyiozen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yuyiozen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar...haftaya astramı muayene sokacağımdan dolayı merceksiz xenonlarımı söktüreceğim muayenede problem çıkarıyorlarmış otomatik yükseklik ayarı olmadığından dolayı...usta söktür tekrar takma dedi polis yakalarsa ceza yazar sana denk gelmemiş dedi. 2008 den bu yana xenon kullanıyorum şimdiye kadar hiç bir çevirmede lafı bile geçmedi...zaten sis ve uzunlarda yok sadece kısa farda mevcut ne dersiniz böyle ceza polisin müdehale etme durumu falan söz konusumu yoksa ben tekrar takmak istiyorum xenonlarımı sizce takmalımıyım sonuçta piyasada bir sürü araçta mevcut şimdiden teşekkür ederim...

İyi konu açmışsın..Muayenede aracın eğer orj xenon çıkışlı ise muhakkak far yıkama + otomatik seviye + mercek olması aranıyor. Bunlar var ise far ayarı çok kötü olmasa da hafif kusurla geçiyorsun..Benim anlamadığım toyota corollada ve honda civiclerin son kasadan öncekilerinin full lerinde fabrika çıkışlı xenon oluyordu ama mercek yoktu..Adam muayene istasyonunda ya da polis çevirmesinde nasıl derdini anlatabilir? Ola ki xenonun orj olması durumunda yukarıdakilerin mecburiyetine rağmen?Bilen biri varsa aydınlatsın..Ben de merak ediyorum

normalde yasak 69 lira cezası var sanırım

madem yasakda opis denen şerefsizler neden merceksiz çakma xenonları montajlayıp gönderiyolar? xenonun cezası olsa ben cok yerdim,sınırsız egzoz+film cezası,hiç xenon lafı geçmedi :D

Polise kalırsa evet herşeyin cezası var ! Araba sürmekten soğutuyor adamı bu "gereksiz cezalar" ! Yahu benim cam filmimden sanane , benim xenonum kimseyi rahatsız etmedikten sonra sanane , benim arka stop folyomun altındaki yanan ışıklar görülebildikten sonra sanane !

Ben bunu trafik ceza kanunu olarak değilde kıskançlıktan ceza yazma kanunu olarak görüyorum

madem yasakda opis denen şerefsizler neden merceksiz çakma xenonları montajlayıp gönderiyolar? xenonun cezası olsa ben cok yerdim,sınırsız egzoz+film cezası,hiç xenon lafı geçmedi :D

- Yorum yazarken dikkatli olmak gerekir.
- Yasal olmayan uygulamaları kullanırken ceza yememek onların yasal olduğu anlamına gelmez.

Polise kalırsa evet herşeyin cezası var ! Araba sürmekten soğutuyor adamı bu "gereksiz cezalar" ! Yahu benim cam filmimden sanane , benim xenonum kimseyi rahatsız etmedikten sonra sanane , benim arka stop folyomun altındaki yanan ışıklar görülebildikten sonra sanane !

Ben bunu trafik ceza kanunu olarak değilde kıskançlıktan ceza yazma kanunu olarak görüyorum

Uğur yasa yapanlar senin arabanı neden kıskansınlar ki, onların altlarında kimbilir ne arabalar vardır :maden:

Çakma bir şekilde bu sistemleri araçlarına takanlara hakkımı helal etmiyorum...

ben de önce osram night braker aldım bende işe yaramadı onları uzunlara taktım kısalara xenon taktırdım bu hafta sonu sislere de xenon taktıracağım neyse ki benim farlarım mercekli ama ceza olayından benim haberim yoktu acıkcası

Katılıyorum..Özellikle şimdilerde iktidarın uşakları olarak polis kuvvetleri ve emniyet müdürlerimiz inş inandıkları ahirette de gülistanlarda yaşarlar, sağolsunlar...Polis ceza yazmak isterse kimse buna engel olamaz..Onların aylık ceza yazma sıkalası var..Yani kıdem alma ya da terfi etme ya da zorunlu olarak belli günlerde devriye ya da çevirme yaparlar..Bizim üni nin tıp fakültesine bakan caddede park yapan onlarca araç vardı..Kimisi balıkesirden kimisi çanakkaleden gelmişler hastahaneye..Polis geldi, bir araca park cezası yazarken önündekine yazmadı, onun önündekine yazmadı, onun önündekine yazdı...Başka bir gün; çevirmede şahit oldum, plakaların mavi TR şeridi yerine kırmızı ve kimsi Türk bayraklı olan plaka şeridi yapıştıran bir aracı çevirmişlerdi ve ceza yazdılar...Başka birgün de amcamda renkli camlı( filmli değil) flash la giderken yakalandık..Camları filmli sanarak çevirmiş..Amcam da polise bak önümüzden 520 gitti, filmden içi görünmeyen, onu neden çevirmedin?dedi..Cevap vermedi...İş yerindeki araçla da malzeme götürecektik gece olmak üzereydi, polis çevirdi, camı indir hareketi yaptı, camı açtık, yaslandı cama direksiyonla oynamaya başladı, farlar çok yukarı kalkmış dedi, açıp açıp kapattı vs vs...

Geri