Xenon far cezası var mı??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yuyiozen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yazmak olsun diye yazmışsın anlaşılan ;)
ne demek istediğimi idrak edecek yaştasın ama işine gelmiyor sanırım.
broadway ile senin corsanı karşılaştırmadım. polis gelipte broadwayda folyo varsa ceza yazın corsada ya da modelli arabada varsa yazmayın diye ayrım yapamaz.
ki corsayada stop folyosu çekersen onunda ışık şiddeti düşecektir. sonuçta stop yani broadwayınkide plastik corsanında vectranında bmw'ninde...
xenonuda sen savundun kimseye zarar vermiyorsa diye...
ve polisler 2.500 lira maaş alıyorlar onlar binmeyecekte ben mi bineceğim :D

Bence senin canın sıkıliyor evde lafları yanlış algılayıp laf salatası yapıyorsun başka bisey değil ;)

Şimdi broadway iki kat transparan folyo çeker ondan ışıklar gözükmez ben tek folyo çekerim gözükür ki zaten gözüküyorda buyur gel canlı canlı gör hem cayimida içersin ikincisi mesajım da xenon kimseyi rahatsız etmeyecek ise savunurum dedim azcik mantığı çalışan kafası basan insan anlar zaten yalnızca mercekli xenonlarin başkalarini rahatsız etmeyeceğini ;) polisler 2.500 tl maaş alıyor evet ama polislerin ne kadar maaş aldığını bilmek onların bmw ye sahip olacağı anlamına gelmez ;) o polisler bir kuruşun hesabını yapan adamlar ne bmw si güldürdün beni valla gece gece :D

Sular ısınmaya başlamış :)

gülmek güzeldir.
corsa var bizdede bende çektirmiştim sonra gece baktım arkadan arabada parkların şiddeti baya düştüğü için kaldırdım...
2.500 lira maaşla bmw çok rahat alınır. konu dağılmasın artık. xenon her türlü yasak. otomatik yükseklik ayarı olmadıkçada merceksizide mercekliside alıyor. bizim milletimiz 100 lira verip xenonu zor alıyor birde merceği takacak adam tanımıyorum. ki mercekli vectra farına taktım xenonu o bile saçma sapan ışığı kırıyordu halojen merceği olduğundan. mercekliye taktım diye sevinenler var ama bilmiyor ki ışık saçma sapan dağılıyor...

Evet ama xenon vardır xenon vardır ben xenon taktirmam çünkü sevmiyorum orjinal sarı halojen ampuller daha çok hoşuma gidiyor ama bazı lüks araçlara (bmw 5.20 , merso c220 , range rover gibi) xenon çok yakışıyor ve belli bir çoğu sonradan taktırıyor xenonu ama adamlar paraya kıyıp en kralini taktiriyor xenonun ondan dolayı kimseyi rahatsız etmiyorlar işte ben bunları savunurum ama geri kalan herşeyi savunmam çünkü kul hakkı sonuçta başkasının gözlerine tacizde bulunmak . Bir çok polis tanıdığım var çoğu evli ve çocukları var aynı zamanda kirada oturuyorlar çünkü iş garantisi yok bazen bi tayin çıkıyor başka şehre gitmek zorunda kalıyorlar yani bize göre 2.500 tl iyi para ama kendini onların yerine koy bi gün bu paranın ancak onlara yettiğini çok daha iyi anlarsin

evet abi ısınmaya başladı...kaynadı...

ne göz varmış bu millette ne xenonmuş bir silsile tutturulmuş gidiyor ya...göz çıkarıyor da göz çıkarıyor...
ORJİNAL MERCEKLİ FABRİKASYON XENON GÖZ ALMIYORMU,ORJİNAL HALOJEN SARI GÖZ ALMIYORMU...
bi tutturulmuş ssonradan takılan xenon...
benim gözümü ne farlar alıyor...alayıda orjinal,ayarsız,veya yukarı ayarlanmış,veya uzunla gelen...3 sn bilemedin 4.
bukaradarda ddeğil canım...
adı çıkmış xenon un o...göz muayenesine girse yarısı dökülecek muayeneden gözümü alıyor diyenler.....
kimse kusura bakmasın...günah keçisi aranıyor biraz...

Caner ayarsız her türlü far ayrı, ayar yapılamayan çakma xenon ayrı. Ben uzun yolda karşıdan gelen aracın xenon farları çakma mı yoksa orijinal mi hemen anlıyorsam demek ki arada gerçekten bariz bir fark var :).

savaş abim dediğin doğru benimde gözümü alan var...

ama anlatmak ilk istediğim millet ezber yapmış...xenon u duydumu lafım meclisten dışarı büyüğü küçüğü veriyor odunu veriyor ayarı...olmaz ki bukadar..mesele burada hemen her konusu geçince bi karalama bi kötüleme,yangına körükle gidilmezki...uğraşılacak düzeltilecek okadar hata okadar durum varken bu devede kıl kalır...
saygılarımla çekilirim bu konudan...

adamlar (otomobil üreticileri) Xenon far kullanmak istediklerinde güçlü aydınlatmasından ötürü saçılan ışık demetlerini bir mercekle aracın önünde toplayıp,hem farlar düzgün aydınlatsın hemde diğer sürücüleri rahatsız etmesin diye uğraşmışlar.Ama gel gelelim ki koca otomobil firmalarının mühendisleri bizim ülkedeki insanların yaptığı merceksiz fara Xenon uygulamasını akıl edememişler.Cahil adamlar işte.Kafaları hiç basmamış merceksiz farlara Xenon takıpta maliyetten kaçmayı.Ama bizim ülkede hayat okulunu bitirmişler varya onlar herşeyin en iyisini bilirler.Kısa farlara takarlar yetmez sislere de Xenon takarlar.Takmışkende tabi hakkını vermek lazım 8000 kelvinden aşağı takmayacaksın.Dağı taşı aydınlayacaksın.Uzaydan görülmen lazım.Tabi buda tatmin etmeyecek 45 derece hava sıcaklığında birde arka sis farlarını yakacaksın.
Lütfen ama lütfen bu cahillikten vazgeçin arkadaşlar.Orjinal mercekli Xenon farlar bile yağmurlu havada sarı ampullere göre kötü aydınlatma sağlıyor.Sizin taktığınız merceksiz Xenonların hiçbiri yağmurlu havalarda aracın önünü göstermiyor.Aksine birçok insandan benim söylediğim gibi gibi laf yiyorsunuz.
Ben polis olsam ilk ceza yazacağım araçlar merceksiz Xenon uygulaması yapan araçlardır.

Polis ceza yazarmi bilmem ama ben merceksiz Xenon kullanicarindan hakkımı diğer tarafta alacağım.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

xenon cıkmadan önce uzun yolda felan göz alan far yokmus o zmn,teknoloji gelişimi kötüye gidiyor :D bnde mercekli xenon mevcut,uzun yolda yukarıya baktımı bildiğin kör eder,fakat normalinden daha fazla yere bakıyo,gramda göz almıyor,fakat şirket aracı clio var,sarı ampul,felaket şekildede göz alıyor ;) ayrıca uzun yolda sis farı nasıl göz alır onuda merak ediyorum,sis farı uzunlamasına 10 metre,enine 5 metre ya aydınlatır ya aydınlatmaz,oda aydınlatma değil,sadece yağmurda yere yansıması sıkınıt

Geri