Xenon Far

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan caf45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

caf45

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba Astra arabam var 98 model dün fmk marka xenon far aldım çok iyi bi oto elektrikçiye gittim oda bu farlar olmaz türleri tutuyo ama bunları takarsak vizeden geçemezsin diğer sarı farları takmaya kalksan o saatten sonra takamazsın dedi H1 ve H7 ampuller aynı ama giriş yerleri farklıymış çok araştırdım bi cevap bulamadım bunun hakkında açılmış konuları okudum ama yine bi bilgi alamadım yardım edermisiniz

Farla vizeyi neden kıyasladı elektrikciniz anlamadım hatta neden eski farları takmaya kalksan o saat dediği hangi saatten sonra takılamazmış,altı üstü eski farlarını geri aynı yere takacak,onuda geçtin far sorunları benim bildiğim hafif kusur olarak geçiyor,yönetmelik değişmediyse,ampul giriş yerleri derken ampullerin oturduğu yuvayı mı yoksa fara giren açma kapama kapak kısmından mı bahsediyorsunuz,kapak kısmıysa o zaman belki şunu demek istemiştir ampuller sönerse her defasında uğraştıracağından falan,yok ama ampul yuvalarını kastediyorsa ampullerin kenarındaki metalleri eyeleyerek yuvaya oturmasını sağlayabilirsiniz,eski aracımda yapmıştım.

Farla vizeyi neden kıyasladı elektrikciniz anlamadım hatta neden eski farları takmaya kalksan o saat dediği hangi saatten sonra takılamazmış,altı üstü eski farlarını geri aynı yere takacak,onuda geçtin far sorunları benim bildiğim hafif kusur olarak geçiyor,yönetmelik değişmediyse,ampul giriş yerleri derken ampullerin oturduğu yuvayı mı yoksa fara giren açma kapama kapak kısmından mı bahsediyorsunuz,kapak kısmıysa o zaman belki şunu demek istemiştir ampuller sönerse her defasında uğraştıracağından falan,yok ama ampul yuvalarını kastediyorsa ampullerin kenarındaki metalleri eyeleyerek yuvaya oturmasını sağlayabilirsiniz,eski aracımda yapmıştım.

far ayarı bozuksa hafif geçiyor ama orijinalinde xenon olmayan araca xenon takılırsa direkt olarak ağır kusur sayılıyor.

dolayısıyla vizeye girmeden önce sarı farların yeniden takılması mecburi. ama elektrikçinin dediği mevzu doğru mudur bilmiyorum. zaten xenon'a uygun mercekli ve otomatik yükseklik ayarı olan farlarınız yoksa takarak bizleri de yollarda kör etmeyin :)

evet etrafını düzenleyip öyle sokarız farları ama bu sefer vizeden geçmez eski farları takmanı isterler o zaman eski farları takamazsın çünkü farları xenonun gireceği gibi ayarlamış olacağız falan dedi bende anlamadım fazla burdan size bi danışayım dedi , yok tampon komple inecekmiş far yatakları sökülüp tekrar takılacakmış o kadarda özendim ama vaz mı geçeyim yoksa yaptırayım mı dediği gibi bu arada vize mart 30 da bitiyo:(

Geri