Xenon Sıkıntısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar; Aracımda 8000k xenon takılı ( Sonar Marka Angel ile ) genelde aydınlatmasından hiç memnun değilim heleki yağmurlu havalarda felaket.. Far ayarı yaptırmıştım ilk aldığımda yani çözüm olmadı.. Bunun bir çözümü varmıdır yoksa orjinal farları takmayı bu kez gerçekten düşünüyorum xenonlar duracak haliyle.. Kaliteli mercekli ve merceksiz farlardaki kusursuz aydınlatmayı arıyorum diyebilirim şimdiden Teşekürler..

Vectra C dede Aynı Sorunu Yaşıyorum Bazen Yağışlı Havalarda . Çözümü Nedir Bende Çok Merak Ediyorum. Mercek Değiştirmek Vs Sorunu Çözebilir Diye Düşünüyorum Ama . Bu Konuda Bilgisi Olan Bir Arkadaşımız Mutlaka Vardır.

Mercek değişmeye uğraşmak istemiyorum açıkçası çıkma mercek bulmak maliyetli onu geçtim farı açıp değiştirmek baya işçilik uğraşmakta istemiyorum açıkçası büyüyor gözümde..

4300 k değerince ampul bulabilirsen sorun çözülür.
8000k değerindeki ışık çok fazla beyaz ve yağmurda göstermesi mümkün değil

4300 k değerince ampul bulabilirsen sorun çözülür.
8000k değerindeki ışık çok fazla beyaz ve yağmurda göstermesi mümkün değil

Yağmurda ve kuru havalarda karanlıkta net görüş amacındayım 4300k ampüllerde bu sefer kuru havalarda yetersizlik olmazmı? Balastları değiştirmedende bunu halledebilirmiyim? balastlar 8000'lik

K değeri düşünce görüş azalmaz.
sadece beyaz renkten sarı renge yaklaşırsın.bu da sana yağışlı havada da görüş sağlar.

K değeri düşünce görüş azalmaz.
sadece beyaz renkten sarı renge yaklaşırsın.bu da sana yağışlı havada da görüş sağlar.

Teşekkürler yarın bulabilirsem 4300k ampul edinicem sonucu yazıcam buraya

piyasadaki xenon kitlere uygun 4300k ampul maalesef satılmıyor :(

piyasadaki xenon kitlere uygun 4300k ampul maalesef satılmıyor :(

aynen 4300 bulamazsin... bulduklarinda 4300 deselerde degildir zaten :D...

4300 luk D1S/D2S/D2R ampul alacaksniz, ancak yasacak oldugunuz sorunlar var... oncelikli sorun ampulun mercege olan mesafeleri farklidir piyasadaki kitlerle odaklama sorunu olucaktir buda mercegin kesilme cizgisini bozucak gorus kotu yada pek iyi olmayacaktir...

Tavsiye vermek gerekirse...

mercek ve duy degistirin

D2S/D2R valeo mercek 50 TL (cifti)
Ampul 4300K D2S 150 TL civari
Ballast icin cevirici piyasada var 30 - 40 tl

en uzel sonuc bu sekilde olur...

yada bu farlari satin orjinale gecin devam edin :D

yetkiki servise, 2004 corsa cosmo ile aydınlatma sorunu yaşıyorum diye sordum, cevap,
mercekleri temizleriz ve yeni ampul takarız kısmen çözer,
kesin çözüm farların orjinal ile tamamen değişmi,
bekliyorum bi çzöüm bulan varsa uygulayalım

Geri