Yabancı Dil seçmem gerekiyor.Sizce Rusca mı Almanca mı daha kolaydır???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mayday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kersinlikle ve kesinlikle Almanca çok daha kolay. Ben iyi derecede Rusça biliyorum,8 yıl Tusça okudum,fakat çok iyi biliyorum diyemiyorum,zaten Rusların dahi %80 i Rusça gramatiğini bilmediklerini söylüyorlarmış. Kolaylık açısından Almanca derim o yüzden.

Arkadaşlar şu anda Almanca bana daha yakın gelmeye başladı kararım değişmezse almanca olacak seçimim.

Hangisi daha kolay bilmem ama almancanın daha çok işine yariyacağı kesin bir gerçek

rusça sanıyorum diğerlerine göre daha kolaydır, iyi derece ingilizce orta derece almanca bilirim ve almanca basit gibi görünür ama kapsamlı düşünürsek diğer iki dildende daha zordur diyorum inşallah kafan karışmaz

Rusça diyorum baska bisey demiyorum ... ''RUS''ça gibisi varmi be :)

bilentte okuyormuşsun bak benden sana tavsiye dil değil hoca seç yoksa çok canın yanar benden söylemesi :D

bende 2001 de bilkent turizmden mezun oldum yabancı dilim rusçaydı ve şuan halen otelde çalışıyorum.
benim sana tavsiyem rusça seçmen. neden dersen.
1- eğer benim zamanımdan bu güne değişmediyse rusça hocası çok çok iyi bir hocadır. 4 dönemin sonunda rusların bile beceremediği rusça el yazısı ile yazmayı öğrenirsin keza sınavları el yazısı ile yapar. düz yazı değil bildiğin el yazısı.
2-ilk zamanlar sıkar gibi görünür ama sonradan çok zevkli hale gelir sınavlar falan kolaydır çünkü hocanın derdi öğrenciyi sıkıntıya sokmak değil sana fark ettirmeden öğretmek. bu sebepten sınavdan önce soracağı soruları söyler sen onları ezberlerken farkına varmadan öğrenmiş olursun.ben ve benim gibi 10-15 arkadaşım sırf önceki dönemden arkadaşlarımız geçmesi kolay hoca soruları veriyor ortalamanız yükselir diye seçtik hepimizde hayta öğrenciler idik ama farkına varmadan hepimiz şakır şakır rusça konuşur hale geldik.
3-notu boldur geçmesi kolay olur hem sözlüde hem yazılıda sorunun doğruluğundan ziyade el yazına yazım mantığına ve sonuçta elde edilene göre not verir. yani sen bu durumla rusyada yada rusça konuşulan bir ortamda karşılaşsan yazdıklarınla yada söylediklerinle işini görüryormusun ona bakar.
4-sadece devam ederek yani devamsızlık yapmayarak bile 20 puan ceptedir. ki belli bir süre sonra derslere gitmeye can atarsın.
5-yabancı dil için en büyük etmen sürekli kullanmaktır kullanmazsan unutursun. ama bu hoca bize öyle bir eğitim verdiki temel şeyleri asla unutmadım.
6-ilerde seçmek istediğin meslek turizm ise şu anda rusça çok daha etkili bir dil oldu. almanların çoğu ingilizce biliyor yada ingilizce ile almanca çok yakın olduğu için ilerdede öğrenmesi koay olur. ama rusça daha zordur.keza almanla almanca konuşunca pek bişey olmaz ama rusla rusça konuşursan çok hoşlarına gider ve her kapı birden açılır :)
ben otelde çok sorunlu rusu sadece rusça bildiğim için sakinleştirip memnun etmişimdir. buna rus savunma bakanı dahil ki adamın büyükelçi ile olan randevusuna geç kalmasını sağlamalarına rağmen. daha sonra büyükelçi defalarca otele bana hediye göndermişti.
7-kiril alfabesinden hiç korkma sana garanti veririm ilk dönem 5-6. dersten sonra ezbere okur el yazısı ile yazarsın. ki ben el yazım ile çok rusu kendime hayran bırakmışımdır.
8-kiril alfabesini ve rusçayı öğrendiğin anda aynı temeli kullanan bir çok dilinde %50sini çözmüş olursun. ben şuanda bulgarlar, çekler, yugoslavlar, romenler ve tabiki dağılan rus devletlerinden herkesle rahat anlaşıyorum.ama almanca ile ancak flemenkçe öğrenmiş sayılırsın.
bana sorarsan hiç tereddüt etme rusçayı seç. ister ilerde kullan ister kullanma.

Almanca, ingilizce birbirinden çok fazla uzak diller değildir.Dolayısıyla öğrenmen kolay olacaktır.Ama farklı bi tarz olsun dersen rusça, yani aynı dil grubu olmayan bir dil olarak rusça

bilentte okuyormuşsun bak benden sana tavsiye dil değil hoca seç yoksa çok canın yanar benden söylemesi :D

Keşke bu mesajı daha erken yazsaydınız sizden yardım isterdim ama artık geçti diğer dönemlere yardım isterim.Bu arada dil olarak Almanca seçtim. İnşallah hayırlısı odur...

ama ruscada şart canım malumunuz

Geri