Yağ değişince yakıt tüketimi azalırmi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pexmanq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pexmanq

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
aracim bi kac gun sonra 15 bin bakıma gitcek ve ilk defa yag degişcek opel erdemirde bana yag degisince yakıt tuketimi azalır demişlerdi..azalırmı azalıyosa ne kdr değişir?

yuzde 0,001 gıbı durumlar onun ıcın degısır. bilmem anlatabıldımmı.. çunkı 15 de yag ne kadar bozuldukı gres halıne gelmedıya ben ne yaglar gördum.......

kesinlikle değişir ama aşırı bi değişme olmaz tabi rutin bakımına yaklaştığı için hava flitresi vs vs de kirli olduğu için bakımdan sonra performance ve yakıt tüketimi konusunda fazla olmasada belli bi değişiklik olur

zamanla yağın viskozitesi artıyo.. yeni yağın viskozitesi düşük olduğu için biraz azalır... ama musanın dediği gibi çok az...fazla umutlanma yani

yağın çok bozulup çamur gibi olmuşsa etkiler ama 15 bin km de yağ o kadar bozulmaz.aradaki değişimide zaten anlayamazsın.aynı tarz kullanımda bile 2 ışıkta fazla beklersin farkı hiç göremezsin:)Sen yinede yağı ömrüne göre yenile.Hatta Türkiye için 10 binlik yağı 7-8 binde değiştir.

değişse değişse %1 değişir kısa süreli kullanımda bi yarar sağlamaz

Peki aklıma gelmişken sorayım arkadaşlar:
Kısa süreli (mesafe) kullanımlar motor yağının ömrünü etkiler mi ?

yok yagı etkılemez sadece motorun ömrunu azaltır yanı sogukken hareket edince daha cok surtunme meydana gelecegı için cunkı yag tam koruma yapamaz.. kısa sure derkende motorun hep soguk çalısacagı anlamına gelıyor

Ben genelde sabahları okula giderken ve eve gelirken motor soğuk oluyo.İşin kötüsü vardığımda daha hararet ibresi yerinden bile kımıldamamış oluyo(6 km falan)İçim acıyo arabaya aslında bazen diyorum hatta kışın arabayı yatırıp dolmuş ya da otobüsle mi gitsem ama olmuyo işte ... :cry:

mdellal' Alıntı:
Ben genelde sabahları okula giderken ve eve gelirken motor soğuk oluyo.İşin kötüsü vardığımda daha hararet ibresi yerinden bile kımıldamamış oluyo(6 km falan)İçim acıyo arabaya aslında bazen diyorum hatta kışın arabayı yatırıp dolmuş ya da otobüsle mi gitsem ama olmuyo işte ... :cry:
valla en ıyısını yapan benımkı yatıyor mesela kar yagınca kesınlıkle yatacakda sımdıde hava ıyı gıdıyo gerı cıkardım garajdan gercı benım bırde brodway var onu suruyorum.. ama ınano soguklarda ıcım gıdıyor gaza basarken bırde otomatıkya benımkı.. onun ıcın en az 3 dakıka ısındırıyorum hem hemen hareket edınce allah a havallen anlık tuk. 25 lıtreyle gıdıyorum :D

Geri