yağ eksilmiş

salihselam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar astra g lpgli aracımın 1 litre yağ eksiği vardı.uzun yol yaptım 2000 km gibi 2 litre olmuş.aracın uzun yolda eksiltmesi normal mi.Duman falan atmıyor.sadece keçelerde terleme var.Ayrıca yağ değişimine 3000 km var ne yapmamı önerirsiniz.yağ ekliyeyim mi komple değişim mi yapayım.

lpg li araçlar bir miktar yağ eksiltiyorlar. ama 2 litre eksikltmesi normalmi bilmiyorum açıkcası. ben olsam bir ustaya sorar sonrada lpgli araçlar için üretilmiş bir yağla komple değiştirirdim

moral bozmak istemem ama bir an önce ön almanızda fayda var.

bence hiç normal bir durum değil. önceki aracım 99 golf'tü. aynı derecede yağ eksiltme vardı. 6 ay sonra motoru yedim. bir an önce kompresyon testine sokun arabayı. hangi silindirde ne kadar basınç farkı var orada anlaşılır. motorda sıkıntı yok da yağ keçelerinden kaynaklanıyorsa şanslısınız demektir.

kompresyon testinde buji ve enjektörler sökülür, bujilerin yerine manometre (basınç ölçer) takılır. arabaya marş verilerek silindirlerin sıkıştırma oranları tespit edilir. varsa büyük basınç farkı, gerisi motorun açılması vs.vs.

Geri