Yağ Filitresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lapsetur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
abim yağ pompasına da zarar verir boşver kullanma.ben20.000 deyağ değiştiren degördümserviste sadece filitre ziftile kaplanmış gibiydi

abim yağ pompasına da zarar verir boşver kullanma.ben20.000 deyağ değiştiren degördümserviste sadece filitre ziftile kaplanmış gibiydi

Zaten bu durumdan rahatsız oldum artık markası ne olursa olsun katkı maddesi kullanmayacağım ayrıca eksilen yağıda koydurduğum yağın aynısı ile tamamlayacağım.

İnşallah mevcut kirlenme zamanla yeni yağla temizlenir

merhaba Lapsetur...ben de bigalıyım hemşeriyiz....başına gelenleri okudum ev geşmiiş olsun...bu yağ değişikliğini yetkili serviste yani Ekşi de mi değiştirdin?

merhaba Lapsetur...ben de bigalıyım hemşeriyiz....başına gelenleri okudum ev geşmiiş olsun...bu yağ değişikliğini yetkili serviste yani Ekşi de mi değiştirdin?

Ben Ekşi'ye gitmiyorum hem pahalı hemde aracın başında durdurmuyorlar bekleme salonunda bekletiyorlar. Ben aracın başında durmadan görmeden içim rahat etmez anlık aklıma gelen sorular oluyor.

Kısaca göreceğim yapılan herşeyi. Bu sefer yağ'ı kendim aldım Kipa'dan Çanakkale sanayide özel servisde değiştirdim. Geçen sefer GM yağ kullandılar okuduğum konularda GM için tereddütler çok

Eski arabamda Double-up kullanmıştım memnun kalmıştım. Bor power'ıda her yerde olumlu söylediler fakat kesin kanıt olmadan sonucu ona bağlamıyorum.

Son düzenleme:
net bişey söylemek zor ama yağ,filtre hatta bor power dan bile kaynaklanmış olabilir.aracınızın yağını castrol ,mobil 1 gibi kalite yağla değiştirip filtresini de tekrar değiştirip bakmak gerek sorun görünmüyorsa bişe olacağını zannetmiyorum

net bişey söylemek zor ama yağ,filtre hatta bor power dan bile kaynaklanmış olabilir.aracınızın yağını castrol ,mobil 1 gibi kalite yağla değiştirip filtresini de tekrar değiştirip bakmak gerek sorun görünmüyorsa bişe olacağını zannetmiyorum

Cumartesi değiştirdim herşeyi Mobil Super 10w40 X1 koyduk motora.

ben de castrol 10w40 ile uzun süre kullandım arabayı,lpg li araç..9000 km olmuştu yağ değiştirdiğimde,hepsi uzun yoldu ama,yine de yağ zift gibiydi ve filtre de pek iyi durumda sayılmazdı..,babam kızdı hatta,50-60 liralık yağı arabandan esirgeme diye..
Sonra gitiim 10w40 mobil yağ ve orjinal filtre aldım.değiştirdik ikisini de,araba kendine geldi,değiştirdikten sonra 700 km yaptım bi anda,yağ eksiltme olayı mobille ortadan kalktı diyebilirim,castrolle olsa uyarıyı vermişti çoktan:D netice de,katkı maddelerine motor çok bitik değilse gerek olmadığını düşünüyorum,koymayın..düzgün yağ koyun,bu arada ne şartla olursa olsun gm yağdan da uzak durun..

Filtrenin bu şekilde sertleşmesinden dolayı sanırım yağı pek süzemedi peki bunddan dolayı yağ eksiltme olurmu ?

Geri