yağ ölçümü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brk6060
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brk6060

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar opel astra g 2000 model lpg li aracım var yağını değiştireli 1500 km oldu yarım litreye yakın yağ eksilmiş sizce bu normal mi

durup duruken yağ eksiltmesi normal bir durum değildir

eğer bariz yağ kaçakları yoksa motor yağ yakıyor. egzozda hafif mavimsi duman da varsa ilerde motor yaptırman gerekebilir ama şimdilik acele etmene gerek yok bence. motor yağını sık sık kontrol ederek bi 40-50 bin km daha idare edebilirsin

Son düzenleme:
Yağ değişimi ile birlikte filitre değişimi de oldu ise normal. Neden? boş filitre içinin aldığı yağ miktarını da hesaba katmak gerek.

yağı gözlemlemek lazım. bence bu kadar azalma sadece filtreden olmayabilir abi. 10bin km'de yarım lt yakını makul kabul edilebiliyor diye biliyorum ama daha yeni değişmiş sayılır yağ ve yarım lt eksilme var. sanki biraz fazla gibi geldi bana.

arkadaşlar özellikle eksoza da baktım ama mavi duman göremedim buhar çıkıyor sadece tam gaz yapınca da bayağı su damlatıyor araba, evet yağ ile filtreyi de değiştirdim, motor yaptırmak istesem bana ne kadara patlar ki bir de arabamın km si çok düşük 73 bin de aldım şu an 74 bin 500 küsür oldu ustaya da gösterdim yağ yakma yok dedi başka ustalara götürdüm abi al git arabayı bu km de araba yağ yakmaz dediler

Koyulan yağın viskozitesi neydi?
Değişirken eksiksiz konulduğundan emin misiniz?

X16XEL ve Z16XEL kodlu motorlarda yağ eksilmesi görülür. Fakat sizinki biraz fazla geldi bana.
Astra G aracımda en fazla yaşadığım eksiltme, değişim zamanına yaklaşmış yağla (7-8 bin km) 200-300 ml. idi.

evet arkadaşım eksizksiz konuldu 4 lt castrol 10/40

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 08:59 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 08:47 ----------

şu an aracımın yağ çubuğundaki 4 tane çentikde dolu ama ilk konulduğunda biraz daha fazlaydı o gitmiş

Burak için rahat olsun opel zaten yağ yakar. Dert etme ;)

abi rektefe filan olmasın da içim acır arabama daha 74 000 de :)

Geri