- Konuyu Başlatan
10-40 dan 5-40 a düşürmek sadece başındaki rakam düşüyor ve buda ilk çalıştırmadaki akışkanlığı yani hangi sürede motorun her yerine yağ hızlı ulaşıyor u temsil ediyor bu başta yazan rakam ne kadar düşükse daha hızlı yağlanır sondaki rakam motor ısındıkça olan yağın genleşmesi aynı yani vizkozitesi kalınlığı ısınınca 2 yağ da hem 10-40 hem 5-40 motor ısınınca aynı orana denk geliyorHocam araç senin, istersen yağ yerine mazot koy bin kazasız belasız kullan burası sonuçta ‘motor ustası’ yada makine mühendislerinin bilgi paylaştığı bir platform değil. Tabiki insanlar başından geçen olaylar,sonrası araştırıp verim aldıkları olayları tecrübe olarak paylaşmaktadır. Benim 1.6 astrama yıllarca senin tabirinle yetkili serviste ataköy opelde, gedizlerde yetişmiş ustam 10w40 yağ koydu ,bir gün yağı kendim alıp 5w40 castrol edge değişim yaptırıdığımda aracın bu kadar fark yaratabileceğini bilmiyordum. Keza arkadaşımın 2013 model 1.4 Turbo astra j aracına bakın turbolu araça sanayide her değişimde 10W40 yağ koymuşlar. Hani laf olsun diye değil hepsi yaşanmış tecrübe edilmiştir. Konuyu açan arkadaşımda aracında zaten bir yağ ekslmesinden vs. Bahsetmemiş. Aracı yağ eksiltiyorsa tabiki bir numara düşük yağa geçmek yağ eksiltmesini daha çok artıracaktır.