yağ yakan arabaya hangi numara yağ konulur?

Yağ yakan arabada yakmayacağı aralığa kadar en yüksek kalınlıktaki yağ kullanılır. 20 50, 10-60 falan gerek yok eğer ki 10 40'ı yakmazsa. Sırayla yukarı doğru çıkmak lazım.

sanayideki yağcı da 10-60 dedi

sanırım olay sırayla inceden kalına denemek ve yağ yakmayana kadar kalınlığı artırmak?

Sonu geciktirmenin bence bek faydası olmaz. En güzeli motor için ne gerekli ise yapılması.

uğraşmaya gerek yok ya motor yaprtıracaksın veya yağ yakan yüksek km.li araçlar için üretilen 10-60 yağ kullanacaksın

20/50 bence de bu araca olmaz.
Zamanında Lada'ya koyardık 20/50'yi :)

Yağ yakmayı engelleyen katkılar var onlara bakın bor power up falan

MT27i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bneim 96 model vectra da yakıyordu. Castrol 10w-40 kullanıyorum motorsilk ve bor power denedim bir işe yaradığını görmedim. İlk kattığım 1000 km de biraz az eksiltti o kadar. Sonrasında yine aynı. 10w-60 yağı önerdiler banada hala kullanmadım, ama aracı kullanmak istiyorsak bence motor yaptırma işine girmek gerekli diye düşünüyorum. Sürekli yanında yağ taşı, km hesapla, bitti mi, yaktı mı düşün dur. En iyisi sorunu yok etmek motor yaptırmak.

Bir de bu katkı maddelerinin üzerinde yazar. Yağ yakmayı engeller falan. Tamamen hikaye. Yok öyle bir şey.

bence ilk önce sorunun kaynağını bulmaklı ondan sonra yağın viskozitesi kolay cdti motora 10w60 yağ konur mu birde onu araştırın kitapçıkta en fazla 40 kalınlıkta yağ öneriyor

Geri